După îndelungi căutări, misterul Egiptului Antic a fost deslușit! Descoperirile cercetătorilor prezintă secretul dietei urmate de Regina Cleopatra. Majoritatea doamnelor s-au interesat de ritualurile de îngrijire ale celebrei regine, despre care se spune că făcea baie în lapte de bivoliță și miere, pentru o piele lipsită de riduri, însă nimeni nu a știut ce mânca, de fapt, Cleopatra pentru păstrarea unui fizic de invidiat.
Deși a fost mama a patru copii, Regina Cleopatra nu și-a neglijat nicio clipă trupul, fiind considerată una dintre cele mai frumoase femei din istorie.
Vă întrebați ce consuma “Zeița frumuseții” pentru a-și menține silueta de clepsidră? Ei bine, dieta reginei era una simplă, compusă din alimente bogate în vitamine. Nu îi lipseau fructele și peștele, dar nici condimentele, cu precădere cele afrodisiace.
Se pare că dieta Reginei Cleopatra conținea alimente super-sănătoase și bogate în Omega 3.
Se pare că meniul reginei arăta în felul următor:
Micul dejun – un bol de ovăz sau două ouă. După 30 de minute, ar fi băut și sucuri de fructe sau legume.
Gustare – fructe de pădure, salată de fructe cu puțină miere.
Prânz: legume proaspete cu condimente, pește sau fructe de mare.
Gustare – lactate sau fructe.
Cină – salate de crudități și cărnuri fierte/legume fierte.
(NU RATA: DIETA LUI CARMEN BRUMĂ | CUM SĂ SLĂBEȘTI 30 DE KILOGRAME, ÎNTOCMAI CA IUBITA LUI MIRCEA BADEA)
Evident, acest meniu este doar o simplă presupunere și a fost realizat pe baza descoperirilor pe care le-au făcut cercetătorii care studiază și acum Egiptul Antic.
Alte studii arată că Regina Cleopatra consuma deseori și nuci, struguri, pepene, rodii, piersici, măsline și vin. Astfel, frumoasa egipteancă, vestită pentru cum a „cucerit” Roma, avea o dietă asemănătoare cu cea mediteraneană.