Secretul unui sos bun stă mereu în calitatea ingredientelor și în metoda de preparare. De aceea, în cele ce urmează vei învăța să faci cel mai bun sos calypso, mai ceva ca la restaurant. Toți cei care îl vor încerca, vor rămâne uimiți pe deplin.
Deoarece este sezonul în care oamenii petrec din ce în ce mai mult la mare, specialiștii au publicat una dintre cele mai iubite rețete pe care le puteți descoperi în majoritatea restaurantelor de pe litoral. Sosul calypso este perfect pentru preparatele din pește și pentru creveți și are la bază maioneza.
Sosul calypso este ideal pentru preparatele asiatice sau pentru preparatele pe bază de pește și fructe de mare, precum calamari, midii sau creveți. În restaurante, acest tip de sus este foarte popular, tocmai de aceea este important să știi cum trebuie să îl prepari și tu acasă pentru a te putea bucura de o experiență plăcută alături de cei dragi sau de invitați. Ingredientele nu sunt scumpe, ba din contră, pe majoritatea le ai deja în casă.
Ingredientele necesare pentru a prepara sos calypso:
CITEȘTE ȘI: REȚETA PERFECTĂ DE PIZZA A MIRELEI VAIDA. CE INGREDIENTE FOLOSEȘTE PREZENTATOAREA TV
Secretul unui sos special stă în ingredientele pe care le vei folosi, dar și în etapele parcurse pentru a-l realiza. Din acest motiv, asigură-te mereu că ai la îndemână tot ceea ce îți trebuie și nu sari nicio etapă esențială. Deși magazinele folosesc maioneză din comerț, un sos calypso adevărat se face din maioneza pregătită în casă. Așa că pentru asta va trebui să amesteci cu o lingură de lemn un gălbenuș de ou crud și un gălbenuș de ou fiert. Treptat adăugați muștarul și uleiul, amestecând într-o singură direcție. La final, puteți adăuga fără probleme cimbru și ketchup după gust, iar pentru o senzație mai acrișoară, zeama de la o lămâie este tot ce ai nevoie.