Secretul pe care bucătarii restaurantelor nu vor să-l afli niciodată. O chelneriţă a dezvăluit totul
Dincolo de preparatele apetisante pe care le servesc mereu clienților, restaurantele au secretele lor pe care încearcă să le țină bine ascunse. Totuși, unii angajați prind curaj și vorbesc despre acest aspect. O chelneriță a dezvăluit ce se întâmplă în bucătăriile localurilor.
De-a lungul timpului, oamenii au auzit tot felul de povești referitoare la cum se desfășoară lucrurile în restaurante. Unora le este chiar greu să aibă încredere să servească masa în oraș pentru că mâncarea nu este tot timpul proaspătă sau sănătoasă. În plus, localurile ar ascunde mult mai multe secrete decât cele care au ieșit la iveală până acum.
Citește și: KLAUS IOHANNIS A DAT LEGEA CARE ÎI VA ÎNFURIA PE PROPRIETARII DE RESTAURANTE. MÂNCARE LA PACHET, GRATIS
O chelneriță a dezvăluit secrete din restaurante
O chelneriță din Kansas, SUA, a dezvăluit mai multe secrete din spatele ușilor închise ale restaurantelor. Spre exemplu, ea a povestit că după ora opt seara vinde numai cafea decafeinizată, pentru a nu fi nevoită să spele două cafetiere.
„Aduc la masă 12 căni de cafea, iar unor clienţi le spun că este cafea obişnuită, iar altora le spun că este decafeinizată. Însă toate cănile au cafea fără cafeină.”, a spus chelnerița, potrivit Daily Mail.
Un alt angajat a explicat că omleta servită la micul dejun nu este făcută, în 99% din cazuri, din ouă proaspete, ci din pudră. De asemenea, nici produsele servite copiilor nu sunt întotdeauna așa cum restaurantele le prezintă.
„Punem zahăr în produsele pentru copii pentru a le face mai apetisante. Serios. Punem zahăr mai mult chiar şi în aluatul pentru pizza destinată copiilor.”, a declarat o chelneriță.
Angajații restaurantelor au ajuns să fie foarte atenți atunci când, la rândul lor, merg să servească masa în oraș. Ei vor să se ferească de unele obiceiuri pe care le-au văzut în locurile unde muncesc.
„Acum, că am lucrat într-un restaurant, nu aş cere niciodată lămâie în băutură. Toţi ating lămâile. Nimeni nu le spală. Doar le curăţăm, le tăiem şi le aruncăm în pahare.”, a spus un alt angajat al unui restaurant.
Oamenii ar trebui să fie atenți și la meniurile speciale. Un chelner a mărturisit că, de obicei, sunt formate din produse aproape alterate care au nevoie să fie vândute cât mai repede.
„Un alt secret bine păstrat este cel al meniurilor speciale. „La multe restaurante, meniul special este făcut din ceea ce trebuie vândut repede înainte să se altereze. Fiţi atenţi la supa zilei. Dacă are peşte sau este vreun fel de gumbo (fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume), probabil conţine produse de care vor să scape repede.”, a explicat chelnerul.
Citește și: DE NECREZUT CE A PĂȚIT UN ROMÂN, DUPĂ CE A REFUZAT SĂ LASE BACȘIȘ LA RESTAURANT: „M-A CĂUTAT CHELNERIŢA ȘI…”