Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată de boeuf de excepție. Nu te gândeai la asta

Publicat: 11/12/2024 | 09:08

Salata de boeuf, vedeta meselor festive din perioada sărbătorilor, poate deveni un preparat cu adevărat spectaculos dacă respectăm câteva trucuri simple oferite de chef Florin Dumitrescu. Cunoscutul bucătar dezvăluie o tehnică esențială care schimbă complet gustul și consistența acestui preparat tradițional.

Deși rețeta de salata de boeuf pare simplă la prima vedere, chef Florin Dumitrescu atrage atenția asupra unui aspect foarte important. Acesta a dezvăluit secretul său pentru ca preparatul să iasă ca la carete și să îi dea pe toți de la masă pe spate. Ce truc folosește Florin Dumitrescu?

(CITEȘTE ȘI: FINALA MASTERCHEF 2024. SURPRIZA COLOSALĂ PREGĂTITĂ DE PRO TV. FLORIN DUMITRESCU A FĂCUT ANUNȚUL)

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru o salată de boeuf de excepție

Pentru ca salată de boeuf să iasă ca la carte, Florin Dumitrescu subliniază importanței ordinii în care combinăm ingredientele. Potrivit acestuia, pentru a obține o salată de boeuf cu arome bine distribuite, trebuie să începem cu un pas mai puțin obișnuit: combinarea maionezei cu murăturile tocate.

Astfel, aromele se vor amesteca mult mai bine, iar acest pas ajută la distribuirea uniformă a gustului acrișor în toată salata. Abia după ce facem asta putem adăuga legumele și carnea, spune Florin Dumitrescu.

Un alt aspect esențial pentru o salată de boeuf perfectă este temperatura ingredientelor. Chef Dumitrescu recomandă ca toate ingredientele să fie reci în momentul preparării. Astfel, se previne eliberarea excesului de lichid, iar consistența finală a salatei va fi mai fermă, cu un gust intens.

Pentru o salată de boeuf ca la carte, Chef Dumitrescu folosește următoarele ingrediente: 500 g carne de vită sau pui, 3 cartofi, 3 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o țelină, 200 g mazăre, 200 g castraveți murați, 200 g gogoșari murați, sare și piper.

Maioneza este pregătită de la zero, folosind două gălbenușuri crude, un gălbenuș fiert, 200 ml de ulei, o linguriță de muștar și zeama de la o jumătate de lămâie.

Așadar, Florin Dumitrescu spune că secretul succesului stă în combinarea maionezei cu murăturile tocate, înainte de a adăuga celelalte ingrediente. Această metodă asigură o armonie perfectă a gusturilor și o salată de boeuf care te va face să te întorci pentru a doua porție, promite Florin Dumitrescu.

(VEZI ȘI: CE S-A ALES DE „CASNICA” ANDREEA MOLDOVAN, LA 12 ANI DUPĂ MASTERCHEF. BOALA CARE A DĂRÂMAT-O + A DIVORȚAT SAU NU DE DJ OPTIK?)