Iti place sa iesi in oras cu familia, sa va bucurati de o masa copioasa la restaurnat dupa o zi lunga de munca sau poate doar nu esti genul care sa gateasca. Comoditatea de a merge la restaurant are si ea pretul ei. Iata secretele bine ascunse din bucatarie si nu numai, dezvaluite de cativa chelneri din lumea intreaga.
In mancarea copiilor se pune zahar
Da, chiar si in pizza si in sosul de tomate. „Se pune in orice se poate pentru ca vrem ca micutii sa ceara parintilor sa mai fie adusi la restaurant. De aceea, in oras vor savura cu mare placere orice le oferi de mancare, pe cand acasa vor refuza de multe ori acelasi fel de mancare”, spune un angajat al unui lant de localuri specializate in pizza.
Daca esti vegetarian… Esti degeaba
„In unele sosuri se mai amesteca putina supa de gaina, pentru a-l face mai gustos. Unele uleiuri sunt folosite si pentru a praji carnea, dar si produsele din legume. Deci, noi iti vom spune ca e 100% vegetal, dar nu e neaparat adevarat”, spune un ospatar.
Ofertele zilei nu sunt chiar oferte
Oferta zileni nu este intotdeauna cea mai buna afeacere. Chiar daca are un pret mai mult decat atragator, acest tip de marketing are alt scop, spune un angajat al unui local: „Mancarea de la oferta este, in multe cazuri, aproape de termenul de exprirare, iar patronul incearca sa scape de ea cat mai rapid. Ciorba zilei, de exemplu, e facuta din legumele care nu mai erau proaspete si din tot astfeld e carne. Prin fierbere, carnea devine frageda, dar pe gratar s-ar fi simtit ca nu e tocmai proaspata”.
Nu cere limonada
Decat daca ai garantia ca acele lamai au fost spalate! „Toti le ating, le depoziteaza in cutii, apoi le taie si ti le pun in pahar. Atentie mare la aspectul cojii, daca se vad impuritati”, spune o ospatarita.
Daca esti client fidel, chelnerii te vor respecta mai mult
Nu schimba localul daca vrei sa ai parte de servicii de calitate. „Daca ai devenit o fata cunoscuta pentru personal, acestia te vor saluta mai frumos, te vor servi mai frumos si mancarea va ajunge mai repede, iar paharul va fi plin mereu”, mai marturiseste un angajat in restaurant.