Se spune ca daca tastezi PIN-ul invers, „bancomatul” o sa sune la politie! Ce se intampla de fapt !

De: Cancan
Publicat: 31/08/2015 | 12:14

De mai multa vreme, retelele de socializare abundau in mesaje in care romanii erau indemnati ca in cazul in care cad victima unor talhari, care ii obliga sa scoata bani din bancomat, trebuie sa tasteze codul PIN, dar invers, adica in loc de sa spunem, 1234, 4321. In acest mod, se aparatul ar fi eliberat banii ceruti, dar ar fi sesizat si Politia, care ar fi intervenit la locul comiterii infractiunii.

 

Efectul: blocarea cardului

Care este insa adevarul? Expertii, atat din randul fortelor de ordine, cat si in securitatea bancara, sustin insa ca totul nu este decat un mit urban. Mai mult, PIN-ul introdus invers va fi perceput de sistem drept un PIN gresit, iar cardul va fi blocat in bancomat dupa trei introduceri nereusite a codului. Nici vorbe de vrun sistem care sa sesizeze imediat politia despre un eventual atac, pentru ca nici macar institutia bancara nu este sesizata de blocarea cardului, care este recuperat la realimentarea bancomatului cu numerar de catre firma de securitate contractata de banca.

Chiar daca pentru Romania este doar o poveste, sistemul de securitate a fost implementat in Occident, unde functioneaza, iar Politia este informata in timp real despre producerea infractiunii.

(M.N.)