Primul restaurant 100 la suta ecologic din Romania si-a deschis portile, la inceputul acestei saptamani, pentru clujeni si nu numai.Patru activisti de mediu au luat initiativa, deschizand primul restaurant romanesc 100 la suta natural, unde totul, incepand de la mancare pana la detergentii folositi sau sorturile purtate de bucatari, este certificat organic.Restaurantul se numeste Bistro Verde si este deschis in zona de nefumatori a cafenelei Insomnia din Cluj.”Este o alternativa sanatoasa la fast-food-urile din oras la care clujenii apeleaza din lipsa de timp, dar si la restaurantele care in Cluj au preturi prea mari pentru buzunarele unor clujeni”, a declarat Sorana Olaru, unul dn managerii noului restaurant.La Bistro Verde, clientii se pot delecta cu preparate 100 la suta sanatoase ce au denumiri comice, cum ar fi „Salata de quinua”, cu cereale din muntii Anzi, la 9,5 lei, sau „Salata capricioasa” cu branzeturi de capra proaspete si invechite, la 12,5 lei.Specialitatea casei, „cartofi plini de sine”, costa 7,8 lei si dupa cum spun si detaliile din meniu, reteta contine „cartofi copti in cuptor, gadilati de mirodenii si vizitati de branzetur