Se întoarce vara în România! Meteorologii Accuweather anunță temperaturi neobișnuite în București și în alte orașe 

Publicat: 02/10/2024 | 07:50
Se întoarce vara în România! Ce anunță meteorologii Accuweather. Sursă foto: Arhivă Cancan

Toamna aceasta vine cu surprize. Conform prognozelor Accuweather, luna octombrie aduce temperaturi neobișnuit de ridicate în România, comparabile cu cele de vară. În București și în celelalte orașe din țară, maximele vor ajunge la valori de 25-26 de grade Celsius, mult peste media obișnuită pentru această perioadă a anului. 

Începutul acestei săptămâni a venit cu vreme rea, dar prognoza a început să se schimbe în România, iar zilele mohorâte și ploioase au fost înlocuite de zile senine, cu valori termice tot mai mari. Weekend-ul ne aduce temperaturi ce vor depăși 25 de grade Celsius.

Se întoarce vara – Accuweather

După cum se poate observa și din datele prezentate, octombrie pare să fie mai caldă decât de obicei, cu un val de căldură neașteptat. Aceasta nu este o excepție locală, deoarece și în alte orașe se așteaptă temperaturi similare care se abat de la temperaturile obișnuite acestei perioade din an. 

CITEȘTE ȘI: Vine iarna în București. Pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather

Se întoarce vara! Sursă foto: Accuweather

Zonele aflate sub avertizare de ploi

Conform șefei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, deși vineri și sâmbătă temperaturile vor ajunge la 32-33 de grade Celsius, începând de duminică se va produce o răcire semnificativă, iar la munte ar putea apărea lapoviță și ninsoare. Elena Mateescu a menționat că este posibilă emiterea de avertizări nowcasting pentru fenomene meteo severe imediate și nu se exclude extinderea codului portocaliu în anumite zone din sud-estul țării, în special în sudul Moldovei și nord-estul Munteniei, existând chiar posibilitatea apariției unui „cod roșu” pe anumite areale. 

Hidrologii au revizuit prognoza hidrologică pe baza avertizărilor meteorologice recente. Reprezentanții de la Apele Române spun că „Este posibil să avem creşteri de nivel, dar fără atingerea unor cote care să pună în pericol locuinţe”. Aceștia au accentuat importanța monitorizării cursurilor de apă de către autorități, deoarece, chiar dacă nivelul apelor nu va crește semnificativ, există riscul apariției unor blocaje în apropierea podurilor. 

CITEȘTE CONTINUAREA AICI: E potop în ţară! România, măturată de ploi de la vest la est: zonele aflate sub avertizare

This browser does not support the video element.