Se deschid și terasele, dar… Ăsta e planul de bătaie: cum vor sta clienții la mese

Publicat: 11/05/2020 | 10:18

Deschiderea restaurantelor se va petrece ceva mai târziu. Terasele, însă, își vor deschide porțile de pe 1 iunie, dar cu o capacitate redusă chiar la 50 la sută. Ce reguli vor trebui clienții să respecte, dar și cum se pregătesc patronii pentru revenirea pe piață? (CITEȘTE ȘI: PROPRIETAR DE RESTAURANTE, MARIUS TUCĂ A RĂBUFNIT DUPĂ CE A AFLAT CĂ NU ÎȘI POATE RELUA AFACERILE! MOTIVELE PENTRU CARE ÎL AȘTEAPTĂ PE PREMIER PE 15 MAI LA PRÂNZ, PE TERASĂ)

Reprezentanții unei terase din centrul vechi al Constanței iau în considerare inclusiv protejarea fiecărei mese cu baloane din plastic. Acestea erau deja în dotarea terasei, doar că erau folosite pe perioada de iarnă. De asemenea, vor fi construite tuneluri dezinfectante. „Luăm în calcul şi un tunel dezinfectant. După ce vedem planul concret emis de către cei din Guvern, vedem ce măsuri vom adopta pe parcurs”, a spus George Ticu, administrator.

NU RATA: ANUNȚUL FĂCUT DE LUDOVIC ORBAN: ”MALL-URILE, CAFENELELE, BARURILE ȘI RESTAURANTELE RĂMÂN ÎNCHISE ȘI DUPĂ 15 MAI”

“Printre altele, existenţa de tuneluri dezinfectante la intrare, realizarea unor circuite clare de vizitare cu păstrare distanţe intre vizitatori. Umplerea cu maxim 50% din capacitate a fiecărei instituţii”, a anunțat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Industria HORECA, afectată enorm de pandemie

Idustria HORECA este printre cele mai afectate de pandemia de COVID-19, iar cei din domeniu au pus la cale un plan pentru a evita falimentul, ce va fi înaintat, pe 5 mai, către ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Totodată, reprezentanții teraselor și restaurantelor vor avea în această săptămână negocieri cu Guvernul pentru redeschiderea unităților.

NU RATA: BACȘIS URIAȘ LĂSAT DE UN CLIENT ÎNTR-UN RESTAURANT DUPĂ CE S-A REDESCHIS: „A SPUS CĂ ESTE RECUNOSCĂTOR”. FOTO

Propunem trei pași pentru redeschiderea restaurantelor, începând mai întâi cu terasele. Ca dată, dorim să fie cea de 15 mai, când Guvernul a promis că ar putea relaxa aceste măsuri. În această perioadă ne propunem o distanțare socială, măsuri de securitate sanitară în locațiile noastre, precum și o reașezare, o rearanjare a locațiilor. Dacă toate lucrurile evoluează bine, după două săptămâni am dori ca pasul următor să se adreseze și interiorului restaurantelor”, a declarat președintele patronalului Horeca, Daniel Mischie, potrivit antena3.ro.

Cristian Blanuta
Cristian Blănuță este redactor la CANCAN.RO, site care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A început să lucreze în mass-media în anul 1996, la ziarul MONITORUL DE BACĂU. Au urmat ZIARUL DE BACĂU, PROSPORT (Ediția ... citește mai mult