Românii care fac parte din programul „Sprijin pentru România” beneficiază de câte 250 de lei din două în două luni, pentru alimente sau mese calde, iar banii intră direct pe card. Proiectul, însă, ajunge să rotunjească și veniturile care intră în buzunarele lanțurilor de restaurante sau celor comerciale.
În cadrul programului „Sprijing pentru România”, peste 2,5 milioane de români beneficiază de bani, pentru a-și plăti alimente sau mese calde. La fiecare două luni, pe cardul social intră câte o tranșă de 250 de lei. Însă, proiectul amintit anterior reușește să rotunjească și sumele care intră în bugetul marilor lanțuri de restaurante sau celor comerciale. Potrivit informațiilor, în țara noastră, șapte din zece lei pe care o persoană îi cheltuie într-un magazin alimentar ajung la comerțul modern.
Vezi și ANUNȚ PENTRU ROMÂNI! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU VOUCHERELE SOCIALE DE 250 DE LEI. CUM POȚI RĂMÂNE FĂRĂ ELE
Mulți români se află în situația de a se descurca cu venituri mici, iar statul le-a venit în ajutor cu cele patru tranșe a câte 250 de lei, la fiecare două luni. Totuși, din banii respectiv, în jur de trei miliarde de lei ajung în buzunarele firmelor care fac parte din categoria comerțului modern. Pe lângă supermarketuri și hipermarketuri, mai există și unitățile din industria de restaurante care încasează sume frumușele, și anume lanțurile mari de fast-food.
Românii care beneficiază de voucherele sociale au dreptul de a cumpăra mâncare și de la marile lanțuri de restaurante de acest tip. În total, pe listă se află în jur de 20.000 de localuri și magazine de unde românii își pot cumpăra mâncare. În jur de 4000 de magazine fac parte din comerțul modern, arată antena3.ro.
Citește și VEȘTI BUNE! STATUL OFERĂ 3.000 DE LEI ACESTEI CATEGORII DE PERSOANE
Sursă foto: Pixabay