Vești bune vin pentru o parte dintre români. Începând cu anul 2024, aceștia pot primi bani în plus de la stat. Este vorba despre un ajutor de 2.000 de lei. Acesta se adresează unei categorii de români, care pot intra în posesia banilor doar îndeplinind o anumită condiție. Despre ce este vorba?
Ministerul Investițiilor și Proiectele Europene a propus o nouă lege, care vine în ajutorul familiilor. Concret, mămicile și bebelușii ar putea primi, începând cu anul viitor, 2.000 de lei în plus de la stat. Legea a intrat în dezbatere publică.
(CITEȘTE ȘI: CINE SUNT ROMÂNII CARE POT PRIMI O NOUĂ PENSIE ÎN 2024. DECIZIA STATULUI CARE ÎI VA ÎNFURIA PE SENIORII DE RÂND)
La finalul acestei săptămâni a intrat în dezbatere publică o nouă lege. În urma adoptării acesteia, mămicile și bebelușii ar putea primi, începând cu anul viitor, 2.000 de lei în plus de la stat.
Noua lege a fost inițiată de Ministerul Investițiilor și Proiectele Europene și vine în sprijinul mamelor pentru a le facilita accesul la produsele esențiale pentru trusoul complet al nou-născutului.
Potrivit datelor oferite, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene alocă 24 de milioane de euro pentru o perioadă de patru ani pentru mămicile care provin din medii defavorizate.
Așadar, de ajutorul de 2.000 de lei ar putea beneficia mamele care au un venit minim garantat, care fac parte din familii beneficiare de ajutor de la stat, care se află permanent sau temporar în situații critice, mamele care sunt minore, care nu dețin acte de identitate, dar și proaspetele mămici care sunt de altă cetățenie și provin din zone de risc.
Potrivit legii inițiate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, ajutorul de 2.000 de lei va fi alocată pentru fiecare bebeluș în vârstă de până la 3 luni. Astfel, cu banii primiți mămicile vor putea să achiziționez produsele necesare creșterii și îngrijirii corespunzătoare a micuților lor.
„Vor beneficia de aceste ajutoare cuplurile mamă-nou născut, din grupurile defavorizate: mame beneficiare de venit minim garantat, care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, care se află în situații de risc), aflate temporar în situații critice de viață, care nu dețin acte de identitate, sunt minore sau sunt cetățeni străini/apatrizi și provin din zone de conflict”, precizează reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
(VEZI ȘI: MOTIVUL PENIBIL PENTRU CARE PENSIILE AR PUTEA ÎNTÂRZIA ÎN 2024. ANUNŢ DE ULTIMA ORĂ)