Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat începerea etapei a doua de vaccinare. Cei care doresc să fie imunizați se pot programa pentru a primi vaccinul Pfizer sau Moderna.
Potrivit informațiilor oferite de Valeriu Gheorghiță, în etapa a doua vor intra în acelaşi timp atât persoanele care sunt în grupa de risc pentru forme severe, persoanele cu vârsta peste 65 de ani cu boli cronice, precum şi persoanele care deservesc activităţi esenţiale. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE VALERIU GHEORGHIȚĂ: ”PROFESORII NU AU PRIORITATE LA VACCINARE PENTRU DESCHIDEREA ȘCOLILOR PE 8 FEBRUARIE”)
Astfel, cei din aceste categorii se pot programa pentru vaccinare începând cu data de 15 ianuariae. Programările se vor putea face prin platforma online, personal, prin medicul de familie, prin serviciile de call-center sau prin direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor.
„Platforma va fi gata pe 15 ianuarie. De la ora 3 se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a 2-a în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Modalitatea de programare va fi pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center. Și aici, ca noutate, vom avea un număr unic la nivel național, pe care vi-l pot și spune: 021.414.44.25. Practic, sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele 42 de call-centere distribuite la nivelul fiecărui județ.
O altă modalitate de programare, prin direcția de asistență socială din primării sau prin intermediul aparținătorilor care pot să-și facă cont și să înscrie până la 10 persoane dintre aparținători din familie.”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
Valeriu Gheorghiță a mai precizat că pentru persoanele care sunt în evidenţă cu boli cronice sub vârsta de 65 de ani programarea se face “prin medicul de familie”. (VEZI ȘI: ESTE OFICIAL! LISTA COMPLETĂ A CELOR CARE INTRĂ ÎN ETAPA A DOUA DE VACCINARE ANTI-COVID)
„Pentru persoanele care sunt în evidență cu boli cronice sub vârsta de 65 de ani, programarea se face în mod corect prin medicul de familie. Dacă persoana respectivă nu are acces la un medic de familie sau nu are un medic de familie se poate face programare prin serviciul de call center, individual, prin pagina web, prin Direcția de Asistență Socială sau la fel prin intermediul aparținătorilor.
De asemenea, pentru persoanele care deservesc activități esențiale, programarea se face prin angajator și, de asemenea, atunci când angajatorul înscrie persoanele pe care le are angajate sau în contract de prestări pentru acele activități esențiale, beneficiarul poate să-și stabilească după ce este validat de angajator ziua și centrul unde vrea să se vaccineze.”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.