Se apropie începere noului an școlar, iar pe baza acestui subiect se discută intens în ultima perioadă. S-a stabilit că orele de curs se vor desfășura după cele trei scenarii, în funcție de nivelul epidemiei din fiecare zonă. Însă medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă și spune că unii copii ar trebui să rămână acasă.
Șefului secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, Virgil Musta, avertizează că școlile ar putea deveni focare de infecție și cel mai bine ar fi să înceapă online, în special în cazul copiilor care au în familie persoane cu boli cronice. (CITEȘTE ȘI: RALUCA TURCAN, DECLARAȚII DESPRE ÎNCEPEREA ȘCOLII: „NU ESTE FACULTATIVĂ. PĂRINȚII SUNT OBLIGAȚI SĂ-I VERIFICE PE COPII”)
„Acolo unde există riscul ca, dacă un copil se contaminează, poate duce în familie boala și există factori de risc în familie, diabet, obezitate, boli cardio-vasculare și alte boli grave, acolo aș recomanda copiilor să facă școala online. Pe moment, până se vede ce se întâmplă în școli”, a declarat medicul Virgil Musta.
De asemenea, Monica Anisie, a declarat, marți seara, că există posibilitate ca o parte din elevi să învețe exclusiv online, dacă există motive întemeiate. Pentru ca acest lucru să fie posibil părinții care nu vor să își trimită copiii la școală și cer ca aceștia să învețe doar online vor trebui să prezinte o adeverință de la medic unității de învățământ. (VEZI ȘI: PĂRINȚII SE TEM SĂ-ȘI TRIMITĂ COPIII LA ȘCOALĂ: ” FOCARELE DE COVID-19 ÎN ŞCOLILE DIN ROMÂNIA VOR FI INEVITABILE”)
„Părintele poate să ia această decizie, să își continue educația în sistem online, să învețe de acasă, în anumite situații: dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea fi supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus, de aceea am prevăzut să prezinte părintele o adeverință pe care să o predea școlii”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.