Școala începe de luni! Când sunt programate vacanțele + Anunțul ministrului Educației
Școala începe de luni! Cursurile online din cadrul primului semestru al anului şcolar 2020-2021, după vacanţa de iarnă, potrivit Agerpres. Iar anul şcolar 2020-2021 se structurează pe două semestre, care însumează 34 de săptămâni.
Semestrul I este cuprins între 14 septembrie 2020 şi 29 ianuarie 2021, iar semestrul al II-lea între 8 februarie şi 18 iunie 2021. (CITEȘTE ȘI: ALEXANDRU CUMPĂNAȘU URMEAZĂ SĂ FIE CERCETAT DE POLIȚIE. ESTE ACUZAT CĂ ÎNVAȚĂ PESTE 500.000 DE ELEVI SĂ URASCĂ ȘCOALA ȘI PROFESORII)
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, următoarea vacanţă, cea intersemestrială, este programată între 30 ianuarie şi 7 februarie, iar vacanţa de primăvară între 2 şi 11 aprilie (Paştele Catolic) şi între 30 aprilie şi 9 mai (Paştele Ortodox). Vacanţa de vară va începe pe 18 iunie 2021.
Prin excepţie de la prevederile anterior menţionate, pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 4 iunie 2021.
Școala începe de luni! Când sunt programate vacanțele + Anunțul ministrului Educației
Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică cu excepţia claselor terminale şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri. (NU RATA: ELEVII ÎNVAȚĂ LA ȘCOALĂ O ALTĂ GEORGAFIE DECÂT CEA REALĂ. HARTA LUMII ARATĂ, DE FAPT, COMPLET DIFERIT. FOTO)
”Semestrul 1 s-a derulat online și va fi finalizat online, timp în care noi culegem date din sistemul de educație. Am cerut cu termen de raportare mâine o situație cu privire la estimarea numărului de elevi aflați în risc de neîncheiere a mediei pe semestrul 1, pe baza dificultăților înregistrate pe parcursul procesului de predare-învățare online. Vom avea această situație mâine, 11 ianuarie. Vineri, 15 ianuarie, vom avea situația cu disponibilitatea celor 340 de mii de cadre didactice din sistemul național de educație pentru vaccinare, precizând că răspunsul nu constituie niciun fel obligație de vaccinare. În ultima decadă a lunii ianuarie se va lua o decizie cu privire la modul în care se poate începe semestrul 2 în format clasic”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.