Şcoala de şoferi gratis, pentru aceşti români! Ce trebuie să conţină dosarul pentru „Permis pentru viitor”

Publicat: 15/01/2024 | 09:40

Această categorie de români poate să facă școala de șoferi gratuit! Cui se adresează programul „Permis pentru viitor” și ce trebuie să conțină dosarul de înscriere?

Programul „Permis pentru viitor” se află la o nouă ediție. Tinerii cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani din mediile defavorizate pot opta pentru finanțarea școlii de șoferi, pentru mai multe categorii de vehicule. Cei care vor să urmeze programul „Permis pentru viitor” trebuie să țină cont de un set de cerințe.

Citește și: INDEMNIZAȚII MEDII DE 1.363 DE LEI ȘI 837 DE LEI. DATELE OFICIALE ALE CNPP SCOT LA SUPRAFAȚĂ ÎNCASĂRILE ROMÂNILOR ÎN URMA LEGILOR SPECIALE

Ce este programul „Permis pentru viitor”?

Acest program este destinat tinerilor din medii defavorizate care își doresc să obțină carnetul de șofer. Cei care vor să beneficieze de acest program sunt absolvenți de liceu, de școală generală, de școală profesională, cu mențiunea să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.

Mai exact, este vorba de „acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie, și acoperirea integrală sau parțială a cheltuielilor aferente obținerii certificatului de competență profesională (atestat) pentru categoria C, CE, D sau DE”, transmite Fundația pentru Comunitate. Totodată, precizăm că, în cazul ultimelor două categorii de permis, vârsta minimă de înscriere este de 21 de ani.

Programul „Permis pentru viitor”se adresează tinerilor născuți între 24 noiembrie 1998 și 24 noiembrie 2005 inclusiv. Cei care vor să obțină permisul de conducere pot să aplice până la data de 24 ianuarie 2024.

Ce trebuie să conțină dosarul?

Formularul de înscriere completat și scrisoare de motivare personală care să detalieze studiile, locurile de muncă în cazul în care există, justificarea necesității sponsorizării din punct de vedere social și material, motivația personală pentru obținerea permisului de conducere

Anchetă socială eliberată de către primăria de care aparține solicitantul sau de o organizație nonguvernamentală (ONG) acreditată în acest scop.

Declaraţie de susţinere – o recomandare din partea directorului sau profesorului diriginte sau preotului sau asistentului social, etc. prin care cel care recomandă își asumă răspunderea susținerii și supravegherii solicitantului pe perioada instruirii și recomandă solicitantul pentru program.

Ofertă de preţ valabilă din partea instituției care asigură instruirea (școala de șoferi), cuprinzând perioada/perioadele de instruire

Un document care să ateste nivelul studiilor absolvite (copie după diplomă, adeverință de la școală, etc.) Poate constitui avantaj: anexarea unei adeverințe din partea angajatorului din care să reiasă că existența permisului de conducere este o condiție sau un avantaj în obținerea locului de muncă.

Poate constitui avantaj: anexarea unei recomandări din partea unei organizații nonguvernamentale (ONG) sau a unei instituții de stat (o școală, un centru de plasament, sau o altă instituție care aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) care să ateste necesitatea acestei sponsorizări în cazul solicitantului și care să recomande solicitantul pentru program”, au transmis reprezentanții Fundației pentru Comunitate.

Citește și: CE A CUMPĂRAT DE LA LIDL CU 101 LEI ACEASTĂ GOSPODINĂ. MII DE OAMENI AU REACȚIONAT LA IMAGINI