Schimbări de temperatură anunțate de specialiștii meteo. Ce ii așteaptă pe români începând cu 5 iunie
Meteorologii au făcut un anunț de ultim moment în privința prognozei meteo pentru prima lună de vară. Se pare că fenomenele meteo vor continua și în sezonul cald. Chiar dacă temperaturile vor fi în general normale, în unele zone va ploua mai mult.
Vara aceasta temperaturile se vor schimba radical, însă fenomenele meteo nu vor dispărea. În săptămâna 30.05.2023-05.06.2023, valorile termice vor fi specifice pentru începutul sezonului estival, în cea mai mare parte a țării. Pe de altă parte, în vestul Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Occidentali, dar și în regiunile vestice vor fi precipitații mari.
Prognoza meteo în săptămâna 05.06.2023-12.06.2023
În perioada 05.06.2023-12.06.2023, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale, în aproape toate regiunile din țară. Totuși este posibil ca valorile atmosferice să fie ușor mai scăzute în zonele de sud-est. Cât despre cantitatea de precipitații, aceasta va fi aproape normală pentru acest interval în vestul și nord-vestul țării. În restul regiunilor, precipitațiile vor fi deficitare, mai ales în sud și sud-est.
Cum va fi vremea de pe data de 19.06.2023 până la sfârșitul lunii
De pe data de 12.06.2023 până pe 19.06.2023, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest sezon, la nivelul întregii țări. Cantitatea de precipitații va fi destul de mare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în nord-est și în vest, precipitațiile vor fi aproape de valoarea normală pentru acest interval.
Până spre sfârșitul lunii, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă, lucru care se va întâmpla pe tot teritoriul României. Și în acest interval, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vest și nord-vest, iar în restul zonelor vor fi în general apropiate de cele normale.
Cod galben de grindină și vijelii
Astăzi, 30 mai va fi cod galben de vijelii și grindină, anunță meteorologii. În intervalul 11:00-23:00 vom avea parte de instabilitate atmosferică accentuată, mai exact, descărcări electrice, grindină, averse torențiale și intensificări ale vântului. Zonele vizate sunt: vestul Transilvaniei, Banat, Crișana și Oltenia. De asemenea, cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 30.40 l/mp, în intervale scurte.