Scapa de toxinele acumulate de Craciun si Anul Nou in 6 pasi
– Semne ca e neaparat nevoie sa faci detoxifierea
gura amara;miros urat al respiratiei;balonare;constipatie;tensiune crescuta;oboseala permanenta si nevoia de somn;dureri de cap;ameteli;transpiratie urat mirositoare;dureri de spate;cosuri si probleme ale pielii.
– Cele mai bune remedii pentru curatarea organismului
1. Consumul ridicat de apa
Renunta la consumul bauturilor alcoolice si al produselor carbogazoase. Inlocuieste sucurile dulci din comert cu cate 8-10 pahare de apa plata, pe zi. Apa te ajuta sa elimini reziduurile din organism si-ti regleaza digestia. Foarte eficiente sunt si ceaiurile de sunatoare, de urzica, de musetel sau de anghinare daca le consumi caldute.
2. Ultima masa – cu doua ore inainte de culcare
Nu manca nimic cu cel putin doua ore inainte sa mergi la culcare. Un somn pe stomacul aproape gol constituie o procedura excelenta de eliminare a substantelor toxice.
3. Renuntarea la mancarurile grase, prajeli si dulciuri
Spune „NU” preparatelor din carne de porc, prajelilor si dulciurilor. Ai consumat prea multe de Craciun si Anul Nou, iar surplusul nu face decat sa ingreuneze functionarea intestinului. Intra in mucoasa naturala a intestinului, se transforma in reziduuri si se depune.
4. Consumul de cereale, fructe si legume – cel putin cinci zile consecutiv
Cerealele, fructele si legumele au un continut bogat in fibre ce detin o capacitate unica de curatare a tractului digestiv de toxine. Consuma multe mere, pere, mandarine, portocale, kiwi, struguri, morcovi, telina, spanac, broccoli, salata verde, varza, ceapa, usturoi, rosii, castraveti si zarzavaturi, mai ales patrunjel cu un continut ridicat de vitamine si minerale, necesare detoxifierii. Cel putin cinci zile consecutiv, consuma sucuri naturale din fructe, rosii, morcovi.
5. Automasajul
De cateva ori pe zi, la dus, in pat sau in orice alt loc in care stai relaxat e bine sa-ti faci automasaj. Pune accent in special pe muculatura abdominala si pe cea a mainilor si picioarelor. Miscarile se executa cu varfurile degetelor sau podul palmelor si trebuie sa fie usoare, lungi, lente si sa urmareasca circulatia naturala a limfei spre inima.
6. Exerctiile fizice
Plimba-te in aer liber macar o jumatate de ora pe zi, urca scarile si stabileste-ti un program de exercitii fizice pe care sa le efectuezi zilnic. Ai grija ca acesta sa includa si gimnastica respiratorie. Toxinele sunt eliminate prin transpiratie si respiratie in timpul efortului fizic.