Viorel Florescu este polițistul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei, iar modul în care s-a comportat în acele momente a ridicat numeroase semne de întrebare în media și în instituțiile statului. Polițistul a încercat și încearcă să își argumenteze atitudinea, susținând că nu a tratat superficial apelul disperat făcut de adolescentă.
Conform polițistului respectiv, timpul este drastic limitat atunci când este vorba despre un apel la 112 – 9 secunde -, numai că acele 9 secunde s-au dovedit a fi fatale pentru Alexandra.
„Timpul este limitat. În momentul în care apare un alt apel, noi trebuie să răspundem la acel apel în 9 secunde, cam atât ţine să luăm contact cu apelantul. (…) Avem un timp limitat, cu această presiune a timpului şi răspundem acelor cu care suntem în contact şi de a prelua celălalt apeland. pentru că nu cunoaştem ce urgenţă are acela”, a explicat modul de lucru Viorel Florescu, agentul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei, la Antena3.
Viorel Florescu mai spune că nu a ignorat-o pe Alexandra și că nu a grăbit-o.
„Era un caz deosebit, aşa l-am perceput. Din plânsul şi suspinele ei nu era ceva în genul: Hai, las-o, că nu e adevărat. Nu, era ceva foarte serios. (…) Am mai discutat puţin cu Alexandra, după care mi-au apărut apeluri. (…) Mulţi zic că am grăbit-o. Faptul că trebuie să iau şi alt apel, şi singur preiau apelurile, nu e nimeni lângă mine ca să preia şi eu să stau liniştit cu fata asta”, mai explică poliţistul.
În raportul MAI se arată că poliţistul nici nu s-a implicat şi nu i-a pus Alexandrei mai multe întrebări pentru a fi identificat mai uşor locul în care aceasta este sechestrată. Totodată, MAI a sesizat parchetul, în urma verificărilor Corpului de Control în cazul crimelor din Caracal, cu privire la modul în care poliţistul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei a tratat situaţia prezentată de fată. 5 ofiţeri şi 3 agenţi vor fi cercetaţi prealabil pentru intervenţie.