O moldoveancă din Botoșani, de profesie asistentă medicală, a reușit să cucerească Londra cu prăjiturile ei. În urmă cu ceva timp, Mihaela Ursu s-a reprofilat, și-a deschis un mic magazin cu prăjituri românești în vestul Londrei și a reușit să îi îndulcească pe străini. Cum a început povestea de succes a moldovencei din Anglia?
„Sister, one more savarina!” (Soro, încă o savarină!). Asta se aude în fiecare zi în micuța cofetărie a Mihaelei din cartierul Hounslow, Londra. Moldoveanca din Botoșani și-a etalat talentele de cofetar în fața străinilor și a reușit, în cele din urmă, să îi cucerească pe străini. Începutul a fost anevoios, însă cu timpul prăjiturile românești i-au îndulcit pe cei de pe străzile Londrei.
Mihaela Ursu, o moldoveancă din Botoșani, s-a străduit ceva timp să-i cucerească pe cei din cartierul Hounslow cu cofetăria ei situată pe High Street. Însă, începutul nu a fost ușor. Românca a vrut să își transforme pasiunea în afacere, dar savarinele și amandinele nu păreau pe gustul londonezilor.
Dar cu perseverență și ingrediente de calitate, Mihaela a reușit să le demonstreze străinilor că preparatele sale sunt delicioase și merită fiecare bănuț. Moldoveanca și-a deschis cofetăria în Hounslow, o zonă recunoscută pentru numărul foarte mare de indieni și pakistanezi care locuiesc aici. Aceștia inițial au fost reticenți atunci când au văzut prăjiturile românești, însă nu a trecut mult până când savarina a devenit desertul lor preferat.
„Prin perseverență și calitatea produselor am reușit să sensibilizez chiar și papilele gustative ale grupurilor etnice ce predomină, aici, în Hounslow. Niciodată nu aș fi crezut să am atât de mulți clienți indieni, pakistanezi și irakieni”, a declarat românca de la Mihaela Bakery.
Pentru a cuceri inimile indienilor și pakistanezilor, Mihaela a avut ceva de muncă. La început le-a oferit acestora produse gratis, iar mai apoi i-a câștigat definitiv. Aceștia au fost cuceriți de gustul preparatelor românești și o vizitează zilnic.
„M-au întrebat cum mă numesc, iar după ce m-am prezentat, mi-au zis că… ce nume e ăsta??!!”, a mărturisit moldoveanca. Care spune că acum indienii o numesc „Sister” și nu există zi în care să nu îi treacă pragul.
Savarine, amandine sau cremșnit, toate i-au cucerit pe străini, iar în cofetăria Mihaelei răsună zilnic fraza: „Sister, one more”.