Se pare că măsurile luate în întreaga lume pentru a opri pandemia de coronavirus nu sunt suficiente. Într-o lucrare publicată în revista Science se concluzionează că vârfurile secundare ale COVID-19 ar putea fi mult mai mari, potrivit Guardian. (CITEȘTE ȘI: PRIMA VICTIMĂ. UN ROMÂN PLECAT ÎN GERMANIA LA CULES DE SPARANGHEL, UCIS DE COVID-19. ANUNȚUL OFICIAL AL MAE)
Epidemia ar urma să revină peste cinci ani, dacă nu se va găsi urgent un vaccin sau un tratament contra virusului ucigaș. (NU RATA: GIGI BECALI SFIDEAZĂ POLIŢIA! ANUNŢUL CARE VA ÎNFURIA AUTORITĂŢILE: “PE MINE NU POATE SĂ MĂ OPREASCĂ NIMENI! O SĂ MĂ DUC LA BISERICĂ DE PAŞTE”)
Marc Lipsitch, unul din conducătorii studiului de la Harvard, a declarat marţi, într-o teleconferinţă, că ”predicţia unui sfârşit al pandemiei la vară (…) nu este în concordanţă cu ceea ce ştim”. El a specificat că, în urma testelor effectuate pe pacienți, nu se cunosc răspunsuri privind protecţia naturală: nu se ştie dacă pacienţii vindecaţi de COVID-19 devin complet imuni la coronavirus sau, cel puțin, cât timp durează imunitatea, relatează Agerpres. (VEZI AICI: ULTIMELE CUVINTE ALE LUI MARIAN GIUREA, ȘOFERUL ROMÂN UCIS DE COVID-19 LA PARIS. AFLAT PE PATUL DE SPITAL, BĂRBATUL ERA DISPERAT: “VOR SĂ MĂ BAGE ÎN COMĂ! DOCTORII ĂȘTIA, NIȘTE ÎMPUȚIȚI. SUNT VORBIȚI SĂ OMOARE PE TOATĂ LUMEA!”)
În urma simulărilor făcute, concluzia este că după ridicarea restricțiilor numărul pacienților infectați cu virusul COVID-19 va crește. (AFLĂ AICI: TRAGEDIE LA LONDRA! UN ROMÂN ERA APROAPE VINDECAT DE COVID-10, MEDICII SE PREGĂTEAU SĂ-L EXTERNEZE DAR, BRUSC, A MURIT! AVEA 34 DE ANI)
Scenariul cel mai pesimist este cel în care distanţarea strictă, într-o etapă timpurie a epidemiei, nu este urmată de controale. În acest caz, ar urma un val foarte mare de îmbolnăviri la iarnă, aşa cum s-a întâmplat şi în epidemia de gripă din 1918, când s-a infectat un sfert din populaţia mondială şi au murit 100 de milioane de oameni.
Ce trebuie făcut penru a stopa pandemia, dar, mai mult, pentru a nu ne lovi de un al doilea val de coronavirus? Ce spun cercetătorii: mai multe teste pentru diagnosticare, urmărirea riguroasă a contactelor, creşterea capacităţilor de terapie intensivă în spitale, tratamente eficiente pentru COVID-19 şi mai ales disponibilitatea unui vaccin împotriva coronavirusului.