Lupta pentru descoperirea uni vaccin-minune care să lupte împotriva infecției cu noul coronavirus este parmanentă, iar specialiști din întreaga lumea încearcă să decripteze virusul și să găsească o soluție salvatoare.
Savanți americani de la Institutele Naţionale de Sănătate şi Cercetare pentru Cancer Fred Hutchinson din Statele Unite au transmis că se află în fața unei provocări medicale de amploare, însă există șanse ca un vaccin împotriva noului coronavirus să fie produs până în luna ianuarie a anului viitor, chiar dacă o astfel de realizare rămâne, deocamdată, o provocare. Dar, mai afirmă aceștia, totul poate fi posibil.
„Totul va trebui să meargă incredibil de perfect pentru ca acest lucră să se întâmple”, a spus doctorul Larry Corey, expert de top în virusologie, imunologie şi dezvoltare de vaccinuri şi membru al diviziei de vaccinuri şi boli infecţioase la Fred Hutch, informează mediafax.ro. (CITEȘTE ȘI: SCENE ȘOCANTE LA SPITALUL DIN TIMIȘOARA! O FEMEIE URMA SĂ FIE TESTATĂ PENTRU CORONAVIRUS, DAR A SĂRIT DE LA ETAJUL 6)
Doctorul Larry Corey își păstrează optimismul în ceea ce privește descoperirea, în câteva luni, a unui vaccin împotriva noului coronavirus, însă – spune el – totul ar trebui să funcționeze ”extraordinar de bine”.
Dacă vaccinul se dovedește a fi eficient, în faza de testare, atunci timpul necesar până la distribuirea sa pe piață va fi mai scurt.
„Evident, primul vaccin scos, care este acest vaccin ARN, indiferent dacă este Pfizer sau Moderna, va trebui să funcţioneze extraordinar de bine pentru a primi un răspuns favorabil până în ianuarie, a mai spus specialistul. ”Cu cât eficacitatea este mai mare sau mai bună, cu atât este mai scurt timpul necesar pentru a arăta că un vaccin este eficient. Se poate întâmpla asta până în ianuarie? Răspunsul este da. oţi oamenii de ştiinţă din lume, oamenii de ştiinţă şi politicienii pot face predicţii sau pot fi încurajaţi de date, dar singurul lucru care contează când tragem linie este dacă în urma unui studiu controlat cu placebo ne arată că vaccinul funcţionează şi reduce riscul ca cineva să facă forme severe de Covid-19”, a mai adăugat doctorul Corey. (VEZI ȘI AICI: DE CE AU CRESCUT NOILE CAZURI DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA/ AVERTISMENTUL SPECIALIȘTILOR)