Satul românesc comparat cu Raiul. Este ascuns în inima Munților Apuseni

Publicat: 30/06/2024 | 18:05
Satul românesc comparat cu Raiul / sursă foto: Pixabay

Te-ai gândit care este satul românesc, aflat în Munții Apuseni, care este comparat cu Raiul? Aer este foarte curat, iar peisajele sunt superbe. Drumul către satul ascuns în inima munților poate fi accesat nu doar de localnici, ci și de turiști. Iar cei care doresc să se relaxeze și mai mult în natură, pot opta pentru drumul prin pădure – un traseu de o oră. Iată detaliile mai jos, în articol.

Ți-ai dori să pleci într-o călătorie și să descoperi „comorile” care se ascund pe litoral sau printre munți? România oferă multe obiective turistice, peisaje naturale care îți taie respirația, centre cultural-istorice și spații unde să te relaxezi alături de cei dragi. În acest sens, există și zone în România, atât la munte, cât și la mare, unde tabloul natural este rupt din Rai. Printre aceste zone se află și un sat, în județul Alba, care are un peisaj superb.

Satul românesc comparat cu Raiul se află în județul Alba și se numește Dumești. Satul din Munții Apuseni are un aer foarte curat, iar turiștii care tranzitează zona se pot bucura de cadre natural spectaculoase. Pentru a ajunge la satul Dumești, trebuie să traversezi Sălciua de Jos. Se poate ajunge atât pe jos, cât și cu mașina. În zonă se regăsesc mai multe unități de cazare.

Vezi și A REAPĂRUT ÎN ROMÂNIA DUPĂ CE A FOST DATĂ DISPĂRUTĂ MAI BINE DE 50 DE ANI! IMAGINI DE COLECȚIE SURPRINSE PE TERITORIUL ȚĂRII NOASTRE

Vezi și CUM ARATĂ SATUL DIN MUNȚII APUSENI DEZVOLTAT DUPĂ ACCIDENTUL AVIATIC ÎN CARE A MURIT ADRIAN IOVAN. A DEVENIT UN LOC PLIN DE TURIȘTI

Dumești din județul Alba, satul românesc comparat cu Raiul

Pentru a ajunge în satul Dumești din județul Alba, poți alege varianta transportului cu mașina. În schimb, cei care au un spirit aventurier și vor să simtă natura mai aproape, pot alege să meargă pe jos. Traseul durează o oră. Atenție, însă: trebuie să purtați un echipament corespunzător pentru a tranzita zona.

În zonă pot fi vizitate mai multe obiective turistice. Desigur, unul reprezintă Huda lui Papară, fiind considerată cea mai lungă peșteră din Munții Trascăului (5.000 metri). Mai pot fi vizitate următoarele obiective turistice:

  • Peștera Huda lui Papară
  • Cascada Șipote
  • Peștera Poarta Zmeilor
  • Situl Trascău
  • Biserica de lemn din Valea Largă
  • Mănăstirea de Sub Piatră

Sursă foto: Pixabay