Săritul caprei, cea mai mare problemă pentru tinerii care aspiră să devină polițiști. Situație ireală la Școala de Poliție de la Câmpina

Publicat: 07/06/2024 | 21:48
Săritul caprei, cea mai mare problemă pentru tinerii care aspiră să devină polițiști

Tinerii care aspiră să devină polițiști se împotmolesc la una dintre probele sportive pe care trebuie să le susțină. Și anume, săritul caprei. Cifrele sunt grăitoare: peste jumătate din candidații înscriși la concursul de admitere la Școala de Poliție de la Câmpina nu reușesc să treacă de această probă. Iată informațiile mai jos, în articol.

Tinerii care își doresc să aibă o carieră în Poliție trebuie să treacă prin anumite etape de formare. Desigur, trebuie să treacă cu brio și câteva probe ce implică efort fizic. În acest sens, săritul caprei reprezintă una dintre aceste probe. Totuși, mai mult de jumătate din candidații înscriși la concursul de admitere nu reușesc să treacă proba.

Înainte de a participa la asemenea probe, candidații trebuie să aibă condiție fizică. Antrenamentele de dinainte sunt necesare, pentru ca probele să fie trecute cu ușurință și să se încadreze în cel mai bun timp – fiecare probă este cronometrată. Totuși, nu toți candidații înscriși la probele de la Școala de Poliție de la Câmpina reușesc să le treacă. De exemplu, din cei aproape 3.000 de candidați înscriși la Școala de Poliție, doar 1.300 au reușit să treacă această probă.

Vezi și EL E POLIȚISTUL CARE S-A PENSIONAT LA DOAR 25 DE ANI. MOTIVUL ESTE DE-A DREPTUL ULUITOR!

Săritul caprei, cea mai mare problemă pentru tinerii care aspiră să devină polițiști

Preparatorul fizic Iulian Dinu a precizat că antrenamentele pentru a deveni polițiști sunt complexe. Printre probele pe care trebuie să le treacă există și săritura în înălțime. La momentul actual, aproape 63.000 de români activează în Poliția Română. Există un deficit de aproximativ 15.000 de angajați.

„Ne-au sunat niște fete și au venit la două ședințe de antrenament, crezând că ele în două ședințe învață să sară capra și să învețe să sară în înălțime la 2 metri și 65. Antrenamentele sunt complexe, pot aparea accidentari, trebuie venit din timp”, a precizat bărbatul, conform Observatornews.ro.

Citește și CINE ESTE MICUȚUL POLIȚIST CARE A DEVENIT VIRAL PE TIKTOK. OAMENII LEGII I-AU FĂCUT O SURPRIZĂ INEDITĂ LUI NICHOLAS: „NE-A UMPLUT INIMILE CU BUCURIE”

Tinerii care doresc să participe la concurs trebuie să îndeplinească anumite condiții. Iată câteva dintre acestea, care sunt prezente pe site-ul oficial al Poliției Române.

  • „să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
  • să cunoască limba română, scris şi vorbit;
  • să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
  • să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic;
  • să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți;
  • să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea;
  • să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;
  • să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
  • să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege”.

Sursă foto: Pixabay, captură video Observator