Sapte persoane au ajuns la spital cu toxiinfectie alimentara dupa ce au mancat la un praznic
Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui a declansat o ancheta epidemiologica in localitate. Toti cei care s-au imbolnavit au mancat, alaturi de alte 58 de persoane, la un praznic organizat la o familie in sat, insa fara a se sti alimentul care a determinat aparitia cazurilor de toxiinfectie alimentara.
„La acea masa organizata, s-au consumat foarte multe alimente, de la ciorba si branza, pana la sarmale si friptura, toate din gospodaria proprie, fara a exista produse cumparate de la magazin. Din pacate, noi nu am mai gasit prea mare lucru din aceste alimente, ci doar cateva sarmale, din care am recoltat probe pentru a face analizele specifice de laborator. In momentul de fata, nu mai exista niciun fel de pericol, situatia fiind sub control”, a declarat directorul DSVSA Vaslui, Costel Nita.