Desi fructele si legumele care contin aceste substante se gasesc in special vara, anghinarea, prunele uscate si merele, disponibile si in sezonul rece, pot si ele preveni atacurile virotice si microbiene. Andrei Sion Antioxidantii sunt elemente nutritive care ajuta la combaterea atacurilor virotice si microbiene. Desi fructele si legumele bogate in aceste substante se gasesc cu preponderenta vara, cum ar fi zmeura, ciresele, piersicile, spanacul si castravetii, antioxidantii sunt prezenti in multe alimente disponibile si iarna. Iata cateva exemple date de site-ul american de specialitate Fitsugar. 1. Anghinarea. Acest aliment nu este numai un remediu pentru ficat, dar si un bun antioxidant cu un continut scazut de calorii si multe vitamine si minerale. Pizza facuta in casa devine mai sanatoasa daca-i adaugati putina anghinare. 2. Fructele de merisor. Ele va ajuta sistemul imunitar si va protejeaza impotriva bolilor de inima si cancer. 3. Nucile pecan. Daca sunt consumate in cantitate moderata, saptamanal, scad riscul cresterii in greutate. 4. Prunele uscate. Acestea se pot gasi tot timpul anului si au efecte benefice in inlaturarea consecintelor oxidarii provocate de grasimi si colesterol si a actiunii radicalilor liberi. Pot fi taiate in bucatele mici si adaugate la fulgii de ovaz de la micul dejun. 5. Cuisoarele. Au o aroma deosebita si sunt, in acelasi timp, si importanti antioxidanti. Adaugate in felurile de mancare de iarna si in deserturi, pot avea un efect antiinflamator si pot alina durerile de dinti. 6. Boabele de fasole. Bogate in fibre si proteine, boabele de fasole au si o concentratie mare de antioxidanti. 7. Merele verzi. Specialistii recomanda consumarea merelor cu tot cu coaja deoarece aceasta este bogata in antioxidanti, substante care dau culoare fructului.