Numărătoarea inversă a început. Peste doua o zi, românii se vor bucura de minivacanța de 1 mai și Paște. Așa cum este obiceiul, majoritatea cetățenilor sărbătoresc Ziua Muncii cu mici și bere. Pentru cei care vor încinge grătarele și își doresc să-i impresioneze pe cei dragi cu un gust unic al mititeilor, bucătarul Sandu Cocoșatu` a dezvăluit secretul din spatele celor mai gustoși și zemoși mititei. Condimentele sunt și ele extrem de importante.
De-a lungul timpului, micii preparați de Sandu Cocoșatu` au devenit un simbol al tradiției și al gustului autentic românesc. Pentru cei care se pregătesc să încingă grătarele în minivacanța de 1 Mai și au de gând să prepare o rețetă unică și delicioasă de mititei suculenți, cunoscutul grataragiu din București a dezvăluit secretele din spatele celui mai popular preparat la români.
Invitat în platoul emisiunii Chefi la Cuțite, Sandu Cocoșatu` a dezvăluit secretul micilor săi zemoși și gustoși. Ingredientele sunt banale, chiar cele obișnuite, însă există un mic detaliu pe care puțini îl știu, detaliu care face diferența.
„Micii sunt făcuți numai din carne de vită și porc și stau 48 de ore la macerat. Sunt extrem de importante și condimentele folosite, precum și felul în care sunt gătiți. Secretul este însă la grătar: micii trebuie întorși ori de câte ori este nevoie și trebuie «bătuți». Dacă sar pe grătar, sunt gata în proporție de 90%”, a dezvăluit Sandu Cocoșatu’, la Chefi la Cuțite.
Pentru prepararea micilor ai nevoie de carne de vită și porc tocată. Separat se pregătește o zeamă de oase de vită cu măduvă, compoziție cu care se va frământa carnea tocată. În acest proces se adaugă treptat condimentele și sucul de lămâie.
După prepararea amestecului, carnea trebuie să stea la rece 48 de ore. După cele 48 de ore, compoziția se va frământa din nou și tot atunci se va adăuga o zeamă de usturoi. Carnea tocată se lasă încă o zi la rece. A doua zi, în compoziție se va adăuga zeama de usturoi și se va lăsa încă 48 de ore la frigider. Prepararea micilor durează 3 zile. Înainte de a fi puși pe grătar, mititeii se ung cu puțin ulei. Un alt secret pentru obținerea unor mititei gustoși și zemoși este însă și la grătar: micii trebuie întorși ori de câte ori este nevoie și trebuie ”bătuți”