În ultima perioadă, prețurile au crescut considerabil, mai ales că unii comercianți au profitat de febra cumpărăturilor de sărbători. O femeie a rămas surprinsă atunci când a văzut cât a ajuns să coste un deodorant, la finalul lui 2024. Aceasta a povestit că a ajuns să meargă cu teamă la supermarket. Ulterior, mai multe persoane i-au oferit sfaturi pentru a face economii.
Recent, o româncă a povestit, în mediul online, că a cheltuit 738 de lei într-o oră petrecută la supermarket, iar acum a ajuns să îi fie teamă să mai meargă la cumpărături din cauza prețurilor mari. Femeia a rămas uimită când a observat că un simplu deodorant a ajuns să coste 26 de lei.
„Cum să spargi 738 de lei într-o oră? Mergi la cumpărături în România. Am ajuns să-mi fie frică să mai merg la cumpărături. Astăzi, a trebuit să merg din nou să iau ceva de mâncare și produse de igienă și curățenie. Când naiba a ajuns un deodorant să coste 26 de lei? Nu mai spun de pachetul de tampoane care a ajuns la prețul de 34 de lei. Stau câteodată și mă întreb cum, Doamne Iartă-mă, se descurcă cei care lucrează pe minimul pe economie?”, a scris românca pe Reddit.com.
Postarea făcută de româncă a generat sute de comentarii. Oamenii au aprobat-o, iar mulți au susținut că se află în aceeași situație. Un utilizator a mărturisit că a remarcat și el creșterea exagerată a prețurilor din magazine la finalul anului 2024. Acesta a dat exemplu cacao, susținând că s-a scumpit cu 3 lei în doar o lună.
De asemenea, câțiva internauți au dezvăluit soluțiile pe care le-au găsit pentru a economisi bani. Mai exact, un bărbat a povestit că a început să comande online pentru că prețurile sunt mult mai mici. Mai mult decât atât, i-a sfătuit pe români să urmărească ofertele existente pe internet.
„Am observat și eu chestia asta, este absurd. Un exemplu care îmi vine mie în minte e săpunul… un săpun care îmi place. Păi luat de pe net, per bucată costă aproape jumătate din cât dai pe el în magazin. Deodorantul intim care este vreo 37 de lei în magazin, se găsește pe net cu 15-18 lei”, a adăugat un internaut în secțiunea de comentarii a postării legate de prețurile mari.
În timp ce unii oameni își comandă produsele de care au nevoie online, alții preferă să le cumpere din străinătate. O femeie a mărturisit că de fiecare dată când merge în vacanță peste hotare achiziționează și cele necesare pentru casă.
„Când merg în vacanță, îmi fac și cumpărăturile pentru casă. De exemplu, când am fost în Coreea de Sud, am luat șase paste de dinți cu vreo 50 de lei. O valiză cumpărată acolo, plus taxa la avion, plus ce am luat pentru casă și tot am ieșit mai ieftin decât dacă luam de la noi”, a povestit o altă româncă.
Citește și: Val de scumpiri în 2025: carburanți, energie și alimente, toate mai scumpe după eliminarea plafonărilor