Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, interviu de senzație
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » S-au schimbat notele la Evaluarea Națională 2024 | Rezultatele finale, publicate pe EDU.RO

S-au schimbat notele la Evaluarea Națională 2024 | Rezultatele finale, publicate pe EDU.RO

De: Irina Vlad 09/07/2024 | 15:06
sursă foto/ Facebook

Marți, 9 iulie 2024, viitorii elevi de liceu – care au susținut Evaluarea Națională 2024 vor afla notele contestațiilor depuse pe data de 3 iulie – atunci când au fost afișate primele rezultate ale examenului. După aproape o săptămână de așteptare, absolvenții clasei a VIII-a – care nu au fost mulțumiți de rezultate și au dori o reevaluare a lucrărilor – vor afla astăzi notele finale. Rezultatele lucrărilor vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației – EDU.RO. CANCAN.RO vă ține la curent cu ultimele detalii despre rezultatele contestațiilor de la Evaluarea Națională 2024, iar informațiile sunt disponibile mai jos, în articol. 

UPDATE: 14:00 – Conform datelor oficiale, pentru 14.720 de lucrări, contestațiile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 9.656 de lucrări, notele au fost modificate prin scădere.

„Pentru 14.720 de lucrări (16.476 de lucrări în anul 2023), contestaţiile au schimbat nota prin creştere, iar pentru 9.646 de lucrări (7.668 de lucrări în anul 2023) notele au fost modificate prin scădere. La Matematică, în cazul a 98,1% (12.488) dintre lucrările reevaluate, diferenţa între nota iniţială şi cea obţinută în urma reevaluării a fost sub 0,5 puncte (în plus sau în minus). Dintre acestea, pentru 2.438 dintre lucrări nota iniţială nu a fost modificată. La proba de Limba şi literatura română, în cazul a 77,4% (11.208) dintre lucrările reevaluate, diferenţa între nota iniţială şi nota obţinută în urma reevaluării a fost sub 0,5 puncte (în plus sau în minus). Dintre acestea, pentru 814 dintre lucrări nota iniţială nu a fost modificată”, explică ministerul.

UPDATE: 13:30 – Rata de promovare la Evaluarea Națională 2024 – după reevaluarea lucrărilor – este în creștere cu 0,1%. După publicarea notelor finale, Ministerul Educației a anunțat statisticile oficiale:

„În urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este 74,5% (113.911 elevi), în creştere cu 0,1% (203 elevi) faţă de rezultatele iniţiale (74,4%). În anul 2023, rata mediilor mai mari sau egale cu 5 (cinci) a fost 76,4%”, potrivit de Agerpres.

UPDATE 12:30  Reamintim că media notelor obținute la Evaluarea Națională 2024 – după aflarea rezultatelor de la contestații – reprezintă media finală pentru admiterea la liceu. Procedura de repartizare computerizată la licee este programată pe data de 24 iulie 2024.

UPDATE 12:00 –  Au fost afișate notele finale de la Evaluarea Națională 2024 – după depunerea contestațiilor – completează codul unic AICI, selectează județul din care faci parte și află nota finală.

UPDATE 11:30 – Înainte ca elevii să depună contestațiile, conform datelor inițiale, peste 74% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională 2024 au obținut medii de peste 5 – cel mai mic procent din ultimii 4 ani.

UPDATE 11:00 – Potrivit Ministerului Educației, în acest an s-au înregistrat peste 27.000 de contestații la probele susținute la Evaluarea Națională 2024 – după cum urmează.

  • 14.486 – la Limba și literatura română
  • 12.731 – la Matematică
  • 425 – la Limba și literatura maternă

UPDATE 10:30 Procedura de repartizare computerizată la licee este programată pe data de 24 iulie 2024. În funcție de opțiunile alese și de media obținută la Evaluarea Națională – după publicarea rezultatelor de la contestații –  elevii vor fi repartizați la prima opțiune aleasă de pe fișa de admitere – la care mai sunt locuri libere – Detalii complete AICI

UPDATE 10:00 – Cum își pot calcula elevii mediile pentru admiterea la liceu? În urma soluționării contestațiilor, media de admitere la liceu a absolvenților de gimnaziu este reprezentată de media generală obținută la probele de la Evaluarea Națională, conform informațiilor publicate de Ministerul Educației – vezi AICI prevederile legale.

UPDATE 09:30 – Aflarea rezultatelor finale – în urma contestațiilor – se va face pe baza codului unic primit de elevii claselor a XIII-a distribuit la prima probă susținută la Evaluarea Națională 2024. Informațiile sunt confidențiale, iar notele vor fi disponibile online – AICI – sau în centrele de examinare.

UPDATE 09:00 – După publicarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2024, va avea loc o dezbatere online – dedicată profesorilor, părinților și directorilor din toată țara – pentru analiza notelor finale.

Dacă ieri, 9 iulie 2024, elevii clasei a XII-a au aflat primele rezultate la sesiunea din această vară a examenului de Bacalaureat 2004 – mai multe informații AICI, astăzi, 9 iulie 2024, elevii clasei a VIII-a -care nu au fost mulțumiți de notele obținute și au dorit reevaluarea lucrărilor în urma susținerii Evaluării Naționalei 2024 – mai au de trecut un hop  –  află AICI informații despre rezultatele publicate înainte de contestații.

Începând cu ora 12:00, pe site-ul Ministerului Educației – EDU.RO – vor fi afișate rezultatele finale în urma contestațiilor depuse. Anul acesta, au fost depuse următorul număr de cereri:

  • 14.486 – la Limba și literatura română
  • 12.731 – la Matematică
  • 425 – la Limba și literatura maternă

Citește și: NOTE LIVE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2024 | AFLĂ REZULTATELE PUBLICATE PE EDU.RO

Evaluarea Națională 2024 – primele rezultate după depunerea contestațiilor

Elevii absolvenți ai clasei a XIII-a vor putea să afle rezultatele finale – după depunerea contestațiilor din data de 6 iulie 2024 – accesând site-ul evaluare.edu.ro. Vor selecta județul din care provin, după care vor introduce codul unic primit de către fiecare candidat la prima probă a evaluării sau se pot prezenta la avizierele instituțiilor de învățământ unde au susținut Evaluarea Națională din acest an.

sursă foto: EDU.RO

Evaluarea Națională 2024 – Rata de promovare în țară

Conform primelor statistici – rata de promovare (înainte de depunerea contestațiilor) – în acest an este de 76,4%, ceea ce înseamnă o creștere cu 3,6% față de anul trecut. De asemenea, rata de participare a fost de 95,3% – adică au fost prezenți 152.903 absolvenți ai clasei a VIII-a dintr-un tota de 160.467 de înscriși pentru a susține examenul. Din cei care au susținut Evaluarea Națională 2024, 113,708 au obținut medii mai mari sau egale cu 5, iar 39.195 de elevi au obținut medii sub 5. La nivel național, 65 de elevi au absolvit examenul cu media 10, conform datelor oferite de Ministerul Educației.

În fruntea clasamentului se află Cluj – cu o rată de promovare de 88,9 %, urmat de Galați – 88,5%, Brăila – 87,5%, Brașov – 87,3%. București se află abia pe locul 5 în clasament, urmat de Bacău – 87% și Sibiu – 85,9%.

La polul opus, cea mai mică rată de promovare a fost înregistrată în Ilfov – cu 61,3%, urmat de Harghita –  63,5%, Giurgiu – 67%, Teleorman – 69,3 % și Mehedinți – 68,6%.

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Irina Vlad este absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea Hyperion din București și activează în prea online de 2 ani. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Contact: [email protected]
Parteneri
Cum arată acum Rocsana Marcu, fosta prezentatoare tv. S-a îngrășat enorm, iar fanii abia dacă o mai recunosc
Cum arată acum Rocsana Marcu, fosta prezentatoare tv. S-a îngrășat enorm, iar fanii abia dacă...
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Băncile care oferă cele mai bune depozite bancare în septembrie 2024. Unde câștigi cei mai mulți bani la depozitele în lei sau euro
Băncile care oferă cele mai bune depozite bancare în septembrie 2024. Unde câștigi cei mai...
Gina Chirilă și Bogdan Vlădău s-au împăcat la scurt timp după ce au anunțat divorțul?! Cum au fost surprinși când credeau că nu-i vede nimeni?! Gestul lor spune multe
Gina Chirilă și Bogdan Vlădău s-au împăcat la scurt timp după ce au anunțat divorțul?!...
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Ce răspuns a dat Ion Țiriac la întrebarea dacă a primit pensia recalculată
Ce răspuns a dat Ion Țiriac la întrebarea dacă a primit pensia recalculată
Contractul de montare a radarelor fixe, semnat! Unde vor fi amplasate acestea
Contractul de montare a radarelor fixe, semnat! Unde vor fi amplasate acestea
„Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere
„Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din...
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”
VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și...
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la...
Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliare ridică din sprâncene
Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit....
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
De ce atât de puține plante sunt ALBASTRE?
De ce atât de puține plante sunt ALBASTRE?
WOW! Cum arată Oana Roman în costum de baie, după ce a slăbit 20 de kilograme
WOW! Cum arată Oana Roman în costum de baie, după ce a slăbit 20 de...
Victor Ciutacu a dezvăluit de ce nu-l place pe David Popovici. Fapta care l-a înfuriat pe prezentatorul TV: ”M-a dezgustat”
Victor Ciutacu a dezvăluit de ce nu-l place pe David Popovici. Fapta care l-a înfuriat...
Produsul românesc care a ajuns să fie medaliat cu aur în Europa. A devenit un simbol al excelenței și e de o calitate superioară
Produsul românesc care a ajuns să fie medaliat cu aur în Europa. A devenit un...
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Constantin Enceanu, dat în judecată de vecini. Ce a făcut artistul. Oamenii sunt foarte revoltați de gestul lui: Nu ni se pare normal
Constantin Enceanu, dat în judecată de vecini. Ce a făcut artistul. Oamenii sunt foarte revoltați...
30 de streameri populari din România vin la primul event local de gaming din toamna asta
30 de streameri populari din România vin la primul event local de gaming din toamna...
Cercetătorii descoperă cum un prădător de vârf devine pradă în ocean
Cercetătorii descoperă cum un prădător de vârf devine pradă în ocean
Doliu la Digi și Antena 1. Tragedia a lovit lumea televiziunii: Să citiți și să-l pomeniți
Doliu la Digi și Antena 1. Tragedia a lovit lumea televiziunii: Să citiți și să-l...
Florin Piersic, surpriză pentru fani. Marele actor se întoarce pe scenă
Florin Piersic, surpriză pentru fani. Marele actor se întoarce pe scenă
Funcția secretă din iPhone care dublează durata de viața a bateriei. Nu mulți utilizatori cunosc acest truc
Funcția secretă din iPhone care dublează durata de viața a bateriei. Nu mulți utilizatori cunosc...
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: Ai un suflet minunat
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3...
Michele Morrone, mesaj acid după vizita în România. Ce l-a făcut pe actor să răbufnească, în online. A transmis totul în română
Michele Morrone, mesaj acid după vizita în România. Ce l-a făcut pe actor să răbufnească,...
Mesajul dur în limba română  al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România
Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte...
Singura țară din Europa unde e bine să te muți la pensie. Poți să trăiești fără griji aici și ai tot ce îți trebuie
Singura țară din Europa unde e bine să te muți la pensie. Poți să trăiești...
Gara monumentală din România care va fi modernizată. Face parte din epoca de aur a căilor ferate, dar timpul și-a pus amprenta asupra ei
Gara monumentală din România care va fi modernizată. Face parte din epoca de aur a...
Ce s-a ales de celebrul „Frankfurt” din „Vacanța Mare”? Cum arată actorul Iulian Ilinca, după mai bine de 20 de ani de la filmări
Ce s-a ales de celebrul „Frankfurt” din „Vacanța Mare”? Cum arată actorul Iulian Ilinca, după...
×