Juratul de la "Arena leilor", DRAGOȘ ANASTASIU, despre cum să obții 1.000.000 €
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Exclusiv » S-a retras din fotbal, dar Gigi Becali îl bântuie și acum! Povestea argentinianului e spumoasă! ”M-a ținut pe aeroport până la 4 dimineața!”

S-a retras din fotbal, dar Gigi Becali îl bântuie și acum! Povestea argentinianului e spumoasă! ”M-a ținut pe aeroport până la 4 dimineața!”

De: Răzvan Necșulescu 10/10/2024 | 23:40

Pablo Brandan a acordat un interviu pentru CANCAN, în care vorbește despre perioada în care a jucat la FCSB și despre relația cu Gigi Becali, rememorând cum a plecat în 2012 la echipa chineză Liaoning Whowin. Deși a părăsit echipa cu scandal, el își exprimă aprecierea pentru actuala echipă și pentru pregătirea jucătorilor, având încredere că pot realiza performanțe notabile în Europa League. 

În urmă cu 13 ani, Gigi Becali profita de degringolada fostei campioane Unirii Urziceni şi aducea şapte jucători la echipa din Ghencea. Ricardo, Apostol, Galamaz, Onofraş, Marinescu, Bilaşco şi Pablo Brandan. Cel din urmă, un fotbalist argentinian foarte tehnic şi cu o clarviziune de invidiat la mijlocul terenului.

Citește și: Gigi Becali a încasat o mică avere după victoria FCSB în fața PAOK. Câte sute de mii de euro a primit

A plecat ultimul, în anul 2012, la echipa chineză Liaoning Whowin. La atâţia ani distanţă, Pablo urmăreşte unele din meciurile fostei sale echipe pe care o vede capabilă de lucruri măreţe în Europa League. Adică o competiţie unde a jucat şi el atunci în echipa lui Becali.

,,Eu cred că acum s-a schimbat timpul. Jucătorii sunt foarte pregătiți, îmi plac foarte mult ideile domnului Becali și ale antrenorului care conduce acum echipa. Mă mai uit la meciurile lor când pot, chiar dacă, poate nu reușesc să mă uit un meci întreg. Îmi place FCSB, e o echipă tânârâ, are putere, îmi place tehnica jucătorilor. Este o echipă diferită față de cea a noastră. Adică de echipa care juca atunci în cupele europene. Nu pot să spun că FCSB e favorită la meciul cu Manchester United, dar e o echipă care poate face o performanță bună. Eu am foarte multă încredere în jucătorii români, pentru că mereu pregătesc bine partidele cu echipe importante, atât mental cât și fizic„, a declarat Brandan pentru CANCAN.

Pablo are multe amintiri frumoase din perioada în care a jucat la FCSB
Pablo are multe amintiri frumoase din perioada în care a jucat la FCSB

Becali s-a răzbunat pe el şi l-a ţinut până la 4 dimineaţa pe aeroport

Timpul petrecut la echipa lui Becali s-a terminat însă cu scandal. Brandan a primit o ofertă din China, de la Tianjin Teda, şi au început problemele. ,,Ferguson” nu l-a lăsat să plece şi s-a răzgândit în toiul nopţii, iar argentinianul a primit actele când era pe aeroport.

Pe domnul Becali nu sunt supărat, nu mai e nicio problemă. Dânsul s-a gândit la mine, m-a lăsat să plec atunci, dar şi eu m-am gândit la club, pentru că nu am plecat ca şi jucător liber.  S-au luat bani după transferul meu şi am putut pleca şi eu liniştit, pentru că nu am rămas dator, nu? Banii pe care i-a cheltuit Steaua pentru mine i-am dat înapoi şi a fost o trambulină pentru mine această echipă în Europa.

Domnul Becali a vrut să îmi prelungească mie contractul. Eu aveam contract cu Steaua, numai că am primit o ofertă şi eu le-am cerut să plec. El mi-a zis atunci: jucăm cu Twente în Olanda. Dacă vrei să pleci, mergi şi joacă meciul cu Twente. Dacă ne vom califica, nu pleci, dar dacă nu ne calificăm te las să pleci. Asta a fost ultima şedinţă cu Becali înainte de partidă. S-a terminat meciul din Olanda  şi când l-am întrebat dacă mă lasă să plec, mi-a zis: Nu, nu mai pleci! (n.r.- râde). 

Atunci acolo am avut o discuţie, în cantonament, la revenirea în România. La un moment dat, pe la ora 3, 4 dimineaţa mi-a zis: Bine. Pleacă atunci! Cu domnul Argăseală au fost la fel nişte discuţii ca de la patron la jucător, discuţii în care fiecare are un interes şi normal că au fost discuţii mai multe. După ce am jucat în China, am vrut să mă întorc la Steaua, dar nu s-a mai putut. Nu ştiu cine s-a opus. Poate a fost Argăseală, Becali,antrenorul, nu ştiu. Nu vreau să mă cert cu nimeni, a rămas aşa. Adevărul nu îl ştie nimeni, nu?„, a explicat Brandan.

NU RATA: Gigi Becali, vedetă în presa din Grecia! Cum a fost poreclit de eleni, după ipostaza de pe Otopeni

Cu inima la Craiova, nu la FCSB

În schimb, la Craiova lui Rotaru a fost mult mai bine. Fostul fotbalist recunoaşte că acolo s-a simţit important.

,,Da, normal, acolo am suferit mai mult. Când am mers la Craiova, echipa nu arăta bine. Mihai Rotaru avea o echipă care a promovat în Liga 1 şi treaba nu mergea foarte bine. M-a chemat atunci pe mine şi pe încă 2, 3 jucători, ca să ne putem salvăm de la retrogradare. S-a schimbat antrenorul, a venit domnul Cârţu mă cunoştea de la Steaua, am avut o relaţie excelentă.

Împreună am reuşit şi am fost aproape să jucăm în cupele europene. A fost un an foarte frumos. Aveam o echipă cu jucători tineri dar şi cu experienţă. A fost foarte greu, dar cu organizarea domnilor Cârţu şi Săndoi, am avut un parcurs excelent. Am avut multe victorii şi meciuri egale. Era foarte important pentru Craiova să rămână în Liga 1. Şi aşa a fost istoria de atunci la Craiova„, a mai povestit fotbalistul.

”Când facem grătar punem muzică din România”

Tonul la distracţie în familia Brandan îl dă chiar imnul Universităţii Craiova.

,,Când facem un grătar eu şi copiii mei mereu ascultăm muzică din Argentina, dar şi de unde ne place nouă. Punem şi muzică din România şi normal, imnul Craiovei. Fac asta din cauza domnului Cârţu. În primul rând, datorită lui am ajuns să iubesc Craiova! Lumea în oraş e foarte fierbinte, te face să te simţi important în oraş. După victoriile de atunci megeam la restaurant şi tot timpul puneam imnul (n.r.- râde)„, a povestit Pablo.

Brandan a tot ţinut legătură cu mai mulţi români implicaţi în fotbalul nostru, printre care Bălgrădean, Bilaşco şi Toni Heleşteanu.

Încerc să fiu un intermediar, lumea mă sună şi mă întreabă de jucători. Încerc să ajut prietenii din România şi pe cei din Argentina. Eu vreau  să fiu antrenor. Am antrenat aici în Argentina la o echipă din liga a doua, Feniz. Acum aştept o nouă şansă pentru mine. Ultimul jucător despre care am vorbit e Kaprof la Botoşani, un jucător extraordinar, care trebuie să demonstreze.

Am vorbit despre el cu nişte prieteni de acolo, dar nu am fost eu care l-am adus pe Kaprof. Am vorbit cu Toni Heleşteanu, de la Corvinul. El mereu are o relaţie bună cu lumea de la Botoşani, de la Iaşi. Toni a făcut ceva frumos la Corvinul. Mai vorbim de fotbal, ce are el nevoie, ne auzim tot timpul„, a spus fostul mijlocaş.

Pablo visează acum la un meci de referinţă pentru fotbalul românesc. ,,M-am uitat la Euro, a fost ceva frumos pentru mine. Am jucat alături de câţiva jucători români, erau tineri. Cu Edi Iordănescu am stat la Steaua. M-a bucurat pentru echipa României. Acum cu Mircea Lucescu sper să fie şi mai bine. Ar fi ceva foarte frumos pentru mine să văd România-Argentina la viitorul campionat mondial. Avem nevoie de revanşă, trebuie să-i prindem acolo, ceva (n.r. – râde)”, a mai spus Brandan.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Are 60 de ani, dar a avut curaj să pozeze NUD! Vedeta din România, imagini incendiare fără haine
Are 60 de ani, dar a avut curaj să pozeze NUD! Vedeta din România, imagini...
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare...
A MURIT! Gică Hagi, în doliu
A MURIT! Gică Hagi, în doliu
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani,  la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru....
Cătălin este șoferul de ridesharing ucis de client, după ce s-au certat! Călăul său l-a înjunghiat de zeci de ori, iar apoi a încercat să-și ascundă urmele. Doi copii au rămas acum orfani de tată
Cătălin este șoferul de ridesharing ucis de client, după ce s-au certat! Călăul său l-a...
Un condamnat la moarte din SUA a fost rugat de autorități să-și aleagă metoda prin care preferă să fie executat
Un condamnat la moarte din SUA a fost rugat de autorități să-și aleagă metoda prin...
Speriat de dronele ucrainene, Putin și-a demolat casa de vacanță preferată de la Marea Neagră. Imagini din satelit
Speriat de dronele ucrainene, Putin și-a demolat casa de vacanță preferată de la Marea Neagră....
Momentul în care șoferul accelerează și mașina cade în gol, la Pasajul Lujerului
Momentul în care șoferul accelerează și mașina cade în gol, la Pasajul Lujerului
Cum semnalizezi corect în sensul giratoriu dacă mergi pe direcția înainte?
Cum semnalizezi corect în sensul giratoriu dacă mergi pe direcția înainte?
Un nou cutremur în  România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat...
Gabriela Cristea sare în apărarea fiicelor sale. “Nu mai faceți diferențe între copiii mei!”
Gabriela Cristea sare în apărarea fiicelor sale. “Nu mai faceți diferențe între copiii mei!”
El este criminalul lui Cătălin, șoferul de ridesharing ucis fără milă! Tânărul de numai 21 de ani i-ar fi povestit tot filmul crimei iubitei sale. Ce le-a spus anchetatorilor, după ce a fost reținut?!
El este criminalul lui Cătălin, șoferul de ridesharing ucis fără milă! Tânărul de numai 21...
Sudor, instalator sau lăcătuş, noile meserii căutate de Generaţia Z. Ce salarii primesc la angajare
Sudor, instalator sau lăcătuş, noile meserii căutate de Generaţia Z. Ce salarii primesc la angajare
BANCUL ZILEI. Două pițipoance: – Fato, azi am fost la medic să cer ceva pentru v*nturi!
BANCUL ZILEI. Două pițipoance: – Fato, azi am fost la medic să cer ceva pentru...
Originea surprinzătoare a celui mai cunoscut ringtone din istoria telefoanelor mobile
Originea surprinzătoare a celui mai cunoscut ringtone din istoria telefoanelor mobile
Cel mai mare AMFIBIAN din lume s-a dovedit a fi mai multe specii într-una!
Cel mai mare AMFIBIAN din lume s-a dovedit a fi mai multe specii într-una!
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu a mai fost văzută așa, val de reacții
Sătulă de critici, Bianca Drăgușanu a răbufnit și a postat imagini fără machiaj! Niciodată nu...
Unde se află cel mai vechi sat din România. Este atestat încă de pe vremea dacilor și are o frumusețe idilică
Unde se află cel mai vechi sat din România. Este atestat încă de pe vremea...
Cum scapi de musculițele mici și negre din bucătărie. Soluția banală care are un efect instant
Cum scapi de musculițele mici și negre din bucătărie. Soluția banală care are un efect...
Românii care trebuie să schimbe buletinul! Legea spune clar: Este obligatoriu
Românii care trebuie să schimbe buletinul! Legea spune clar: Este obligatoriu
De necrezut! Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai după despărţirea de Alexia Eram
De necrezut! Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai după despărţirea de Alexia Eram
După 14 ani de așteptare, primul Red Dead Redemption va fi lansat pe PC
După 14 ani de așteptare, primul Red Dead Redemption va fi lansat pe PC
Pelerini români internaţi în Grecia după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare pe Muntele Athos
Pelerini români internaţi în Grecia după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare pe Muntele Athos
Plata în numerar. Interzis pentru românii care folosesc bani cash. Te arestează preventiv
Plata în numerar. Interzis pentru românii care folosesc bani cash. Te arestează preventiv
Așteptarea ia sfârșit. 1 noiembrie vine cu mai mulți bani pentru acești pensionari
Așteptarea ia sfârșit. 1 noiembrie vine cu mai mulți bani pentru acești pensionari
Cine este soția lui Horia Brenciu și ce meserie are. Câți copii are juratul de la Vocea României
Cine este soția lui Horia Brenciu și ce meserie are. Câți copii are juratul de...
George Simion, dezvăluiri rare despre cadoul de două tone primit de la Gigi Becali. Cât a costat: E în declarația de avere!
George Simion, dezvăluiri rare despre cadoul de două tone primit de la Gigi Becali. Cât...
Un român a cucerit toate cele 14 vârfuri montane din lume de peste 8.000 de metri. Cine este alpinistul de 61 de ani
Un român a cucerit toate cele 14 vârfuri montane din lume de peste 8.000 de...
VIDEO. Angela Similea, prezență rafinată la spectacolul dedicat lui Dan Spătaru. Mirabela Dauer nu și-a putut stăpâni lacrimile:
VIDEO. Angela Similea, prezență rafinată la spectacolul dedicat lui Dan Spătaru. Mirabela Dauer nu și-a...
Ce se întâmplă dacă freci varza 30 de secunde cu sare. Trucul genial pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască
Ce se întâmplă dacă freci varza 30 de secunde cu sare. Trucul genial pe care...
Băutura delicioasă care te scapă de gândacii de bucătărie. O ai și tu în casă, dar sigur nu te-ai gândit să o folosești în acest mod
Băutura delicioasă care te scapă de gândacii de bucătărie. O ai și tu în casă,...
De ce nu primește fiica Oanei Roman alocația. Vedeta a lansat acuzații dure: „Vreau să știu unde sunt virați banii. Nu am avut acces niciodată”
De ce nu primește fiica Oanei Roman alocația. Vedeta a lansat acuzații dure: „Vreau să...
×