S-a lansat Ro-ALERT „Copil dispărut”. Românii vor primi semnalmentele minorilor dispăruți
Consilierul de stat Mădălina Turza a declarat recent faptul că sistemul RoALERT- Copil dispărut este operațional, începând de miercurea aceasta. Proiectul face parte din Programului Naţional al Guvernului „Din grijă pentru copii”
În cadrul unei întâlniri organizate la Guvern, Mădălina Turza a anunțat lansarea sistemului RoALERT- Copil. Prin intermediul acesteia, populația va primi anunțul dispariției copiilor, dar și semnalmentele acestora. Scopul alertei este de a implica cetățenii în procesul de găsire a minorilor dispăruți, prin transmiterea tuturor detaliilor către indivizi.
Sistemul RoALERT- Copil dispărut a fost realizat prin colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române, Departamentul pentru Situații de Urgență și Serviciul de Comunicații Speciale. Proiectul face parte din Programului Naţional al Guvernului „Din grijă pentru copii”. (CITEȘTE ȘI: Jocurile de noroc i-au schimbat viaţa! Augustin Viziru, dezvăluiri despre cea mai grea perioadă: „Mi-am bătut joc de bani mulți”)
Ro-ALERT „Copil dispărut”, sub umbrela „Din grijă pentru copii”
Programul Național de Suport al Guvernului pentru Copii a luat naștere în septembrie 2021 și va avea o durată de doi ani. Bugetul care o-a fost acordat pentru această perioadă este de 6 milioane de euro, iar rezultatele sale au fost deja confirmate.
Obiectivele din plan care deja a fost realizate sunt: crearea unui număr unic la nivel național pentru urgențe legate de copii (119), dezvoltarea Platformei de resurse dingrijapentrucopii.gov.ro dedicată atât copiilor, cât și specialiștilor și părinților și Implementarea unui mecanism de alertă în timp real pentru copiii dispăruți -RoALERT – COPIL DISPĂRUT.
În continuarea programului vor urma și: dezvoltarea un sistem informatic integrat de combatere a pornografiei infantile și a exploatării și abuzului minorilor online, 70.000 de ore de consiliere psihologică și psihoterapie gratuite pentru copiii identificați cu tulburări psiho-emoționale generate de pandemia de COVID-19, Crearea unor compartimente dedicate managementului incluziunii și al suportului psiho-pedagogic în școli. (CITEȘTE ȘI: Incredibil! Ce a făcut Relu Pănescu cu banii câștigați la Survivor România 2022. Nimeni nu se aștepta la asta)