Nadia Ellingham, din Edinburgh, s-a gandit sa modifice reteta desertului ei preferat, ciocolata, astfel incat acesta sa semene la gust cu haggis, mancarea traditionala a scotienilor.
La prima vedere, combinatia nu pare prea ciudata, insa atunci cand se cerceteaza un pic ce este, de fapt, haggis, ciocolata fabricata de Nadia ajunge sa fie considerata nebuneasca. Motivul este cat se poate de simplu. Haggis e un fel de drob de oaie, cu ceapa si ovaz din belsug. Cum perspectiva de a amesteca in compozitia ciocolatei inima, ficat sau plaman de oaie i-ar fi indepartat cu siguranta pe amatorii de acest dulce, Ellingham s-a multumit sa recurga doar la condimentele puse in haggis, respectiv nucsoara, sare, piper negru si ovaz. „Ciocolata mea se bucura de un succes nebun. La prima inghititura pare o ciocolata amaruie obisnuita, dar, pe parcurs, gustul de drob condimentat se simte foarte puternic”, si-a laudat Nadia creatia.