S-a îmbogățit după ce a luat o bucățică de sticlă drept amintire, din parc. „Chiar nu știam despre ce e vorba”
Un bărbat a avut parte de un noroc neașteptat! În timpul unei plimbări prin parc a găsit o bucățică de plastic. Acesta a hotărât să o ia acasă drept amintire, însă habar nu avea peste ce „comoară” dăduse. Ulterior, s-a îmbogățit!
Jerry Evans din Arkansas, Statele Unite ale Americii, a avut parte de o adevărată surpriză. În primăvara acestui an, bărbatul a vizitat pentru prima dată, alături de iubita sa, parcul statal Craterul Diamantelor din Murfreesboro. La aproximativ 10 minute după ce au ajuns în zonă, americanul a observat la câțiva metri depărtare, lângă un șanț abia săpat, o bucățică de sticlă. El a hotărât să o ia acasă drept amintire. Ulterior, s-a îmbogățit, dar a dezvăluit că, inițial, nu știa despre ce este vorba.
S-a îmbogățit după o vizită în parc
Jerry Evans și iubita lui au vizitat un parc din Murfreesboro, aflat la 400 de kilometri distanță de casa lor. Acolo au găsit ceva ce părea a fi o bucățică de sticlă. Bărbatul a păstrat-o drept amintire, dar după ce a ajuns acasă și-a dat seama că pusese mâna pe o „comoară”. Acesta a aflat că, de fapt, era vorba despre un diamant de 4,87 de carate.
„Era foarte limpede, dar chiar nu știam despre ce e vorba” a spus norocosul, potrivit CNN.
După ce a ajuns acasă, Jerry Evans s-a întrebat dacă nu cumva bucățica de sticlă este ceva mult mai valoros. Așa că a trimis-o la Institutul Gemologic din America pentru expertiză. La câteva săptămâni distanță, specialiștii i-au trimis și răspunsul. Bărbatul găsise un diamant aproape incolor.
„Când mi-au sunat și mi-au spus că este real, nu mi-a venit să cred!” a spus el.
Craterul Diamantelor, locul în care bărbatul a găsit diamantul, a devenit parc statal în 1972. Oficialii au transmis că este o sursă de diamante de origine vulcanică, iar vizitatorii au adesea norocul să observe pietre prețioase de dimensiuni mici. De la începutul anilor 1900 au fost găsite 75.000 de diamante.
Jerry Evans a contactat oficialii parcului după descoperirea făcută și a aflat că „bucățica de sticlă” este cel mai mare diamant găsit de cineva, din anul 2020 până în prezent.