În perioada 9 februarie – 14 februarie au fost raportate 432 de reacții adverse indezirabile. Mare parte dintre cei care au raportat reacții adverse au fost femei, iar vârsta medie a persoanelor este de 41 de ani, potrivit dr. Valeriu Gheorghiță.
Potrivit declarațiilor făcute de medicul Gheorghiță, perioada medie între data vaccinării și data debutului reacțiilor adverse a fost de 21 de zile, cu extreme între 0 și 21 de zile.
„În funcție de severitatea manifestărilor, au fost raportate zero cazuri de reacții severe și 432 de cazuri de reacții clasificate ca nesevere. În ceea ce privește distribuția, 51% au fost reacții de tip local, cu durere, tumefacție, erupție la locul de administrare, febră și frison.
34% dintre persoane au raportat ca reacție adversă dureri musculare și articulare, 30% cefalee„, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare la Antena 3.
Potrivit datelor statistice din țara noastră, cele mai multe reacții adverse le-au înregistrat românii care s-au imunizat cu doze de la Pfizer.
„La reacții adverse sunt: Pfizer – 556 de reacții adverse, cu durere la locul unde a fost realizat vaccinul şi 2300: febră, cefalee, stare de obseală.
Număr total la reacții adverse la Moderna: avem 9 reacții de tip local şi 75 de reacții generale.
AstraZeneca: 7 reacții raportate, 4 la nivel local şi trei cu febră, cefalee, oboseală sau insomnie”, a spus Valeriu Gheorghiță.
CITEȘTE ȘI LISTA ȚĂRILOR CARE VOR CERE PAȘAPORTUL COVID