Unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din țară, de la Sibiu, s-a deschis în prezența a 10.000 de oameni. În Piața Mare, imagini cu o iarnă de basm sunt proiectate pe clădiri, o zonă este ocupată de patinoar, iar căsuțele au fost amplasate în așa fel încât să formeze numărul 100.
Organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu, Andrei Drăgan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că ediția din acest an este specială și va marca faptul că România va deține președinția CE a UE, astfel că pe o parte din zidurile clădirilor din Piața Mare se proiectează urări de sărbători fericite în majoritatea limbilor din lume.
De asemenea, pe alte clădiri apar proiectate imagini care ilustrează o lume de basm, cu ninsoare și brazi împodobiți.
O altă zonă centrală este ocupată de un patinoar în aer liber, care va rămâne deschis pe întreaga perioadă a Târgului de Crăciun.
„Avem un patinoar, în primul rând. Este nou, chiar dacă am mai avut patinoar și acum 4-5 ani. L-am readus şi ne bucurăm că am făcut asta. Multă lume l-a cerut şi credem că este un element foarte potrivit. Este un patinoar modern, frumos, minimalist, te poţi apropia la câţiva centimetri de el. În trecut era o construcţie mult mai complicată, părea poate un pic nepotrivită pentru un centru de oraş„, a spus Drăgan.
Organizatorii au amenajat și un tren turistic care trece prin Strada Cetății, apoi pe pietonala Nicolae Bălcescu și se întoarce în Piața Mare.
O altă noutate constă în modul în care au fost amplasate căsuțele.
”Cei care au venit anul trecut în special, când am ajuns la un număr destul de mare, de 100 de standuri, s-a putut vedea că se încurcau în vizite. Până atunci, încercasem să încurcăm un pic vizitatorii, ca să petreacă mai mult timp aici, dar deja când am depăşit 100 de standuri a devenit mult mai complicat. Acum sunt 110 standuri, dar le-am organizat foarte bine. Sunt nişte linii drepte, care permit oricui să viziteze standurile la rând. Seara, mai ales, era greu să faci cumpărăturile pe care şi ţi le doreai. Mai e un joc organizatoric. Din aer, se vede că aceste căsuţe formează cifra 100, un joc de a face o legătură cu Anul Centenarului„, a spus Drăgan.