S-a decis! Restaurantele se deschid după următoarele reguli: ”Au fost discutate 12 puncte!”
Dragoș Petrescu, președintele Asociației restaurantelor din România, explica, la începutul săptămânii, pașii care ar trebui urmați pentru redeschiderea, treptat, a restaurantelor. A discutat cu premierul Ludovic Orban și s-a ajuns la un consens. (CITEȘTE ȘI: CUM AR PUTEA ARĂTA TERASELE ÎN ROMÂNIA, PE TIMP DE PANDEMIE. BALOANE DIN PLASTIC, TUNELURI DEZINFECTANTE ȘI…)
Restaurantele vor fi deschise în trei etape, începând cu terasele acestora, apoi cu spațiul interior doar la jumătate din capacitate și, ulterior, în a treia etapă, cu întregul spațiu, a fost decis la Guvern, în discuția dintre reprezentanții HoReCa și premierul Ludovic Orban.
NU RATA: O PARTE DIN MALL-URILE DIN ROMÂNIA SE VOR REDESCHIDE PE 15 MAI. ANUNŢUL FĂCUT DE LUDOVIC ORBAN
„Cel mai important lucru este că discuția a fost constructivă, iar premierul a înțeles că prelungirea interdicțiilor pentru hoteluri și restaurante este foarte dificilă pentru industrie, pentru că angajații nu mai pot sta acasă încă 1-2 luni. Au fost discutate 12 puncte și va avea loc o nouă întâlnire între reprezentanții Horeca și premier, în urma căreia se va stabili exact când se deschid restaurantele. Pe 15 mai nu se vor deschide nici restaurantele și nici terasele, urmând ca toate acestea să se deschidă ulterior, în valul doi de relaxare, și asta nu total, ci în trei etape”, a explicat Dragoș Petrescu.
Propunerea înaintată de Dragoș Petrescu
”Este propunerea noastră, în primele două săptămâni ne gândim la redeschiderea teraselor, apoi, treptat, și a restaurantelor. Din 15 iunie vizăm redeschiderea cu 50 la sută restaurantele, în interior”, a spus Petrescu. (VEZI AICI: UN NOU ATAC AL LUI KLAUS IOHANNIS: „NU AM O PROBLEMĂ CU MAGHIARII, SUNT OAMENI DE TREABĂ. AM CU POLITICIENII PSD”)
Cum trebuie să se prezinte restaurantul:
Distanța dintre mese să fie de 2 metri
Personalul trebuie să poarte măști
Și clienții vor purta măști în restaurant, dar le vor da jos doar când se vor așeza la masă
Se ia în calcul luarea temperaturii clienșilor la intrarea în restaurant.