Se înăsprește legea privind protecția animalelor. Românii riscă amenzi uriașe și ani grei de închisoare!
Legislația privind protecția animalelor a fost modificată oficial. Astfel, amenzile pot ajunge până la 12.000 de lei și în funcție de gravitate cazului se pot face ani greu de închisoare.
Vezi și: ESTE INTERZIS ÎN TOATĂ ROMÂNIA! SE DAU AMENZI USTURĂTOARE DACĂ FACI ASTA
Potrivit noilor reglementări, cei care nu respectă obligația de a le asigura animalelor toate cele necesare, în funție de sepcie, rasă, sex, vârstă și categorie, vor fi amendați cu amenzi cuprinse între 3.000 și 12.000 de lei.
Mai exact, printre cele prevăzute de lege se numără:
Cu închisoarea sunt pedepsiți și cei care despart puii de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viață în vederea comercializării. Tot cu închisoarea se pedepsește și folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferință.
Vezi și: ESTE LEGE! CE AMENDĂ RISCĂ ȘOFERII CARE NU AU ACEST OBIECT ÎN MAȘINĂ
Legea mai prevede amenzi usturătoare pentru cei care folosesc animalele în scopuri de divertisment, la spectacole, expoziții, publicitate, dacă aceste activități le provoacă suferință frizică și psihică, afecțiuni sau răni.
De altfel, cei care alungă și/sau abandonează un animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului se va pedepsi cu amendă corespunzătoare.
Legislația mai prevede și pedeapsa cu închisoarea în situații mult mai grave. Este vorba despre o pedeapsă de la șase luni până la trei ani de închisoare pentru intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi tăierea urechilor, a cozii, a corzilor vocale, îndepărtarea chirurgicală a ghearelor și altele.
Vezi și: VEȘTI EXCELENTE PENTRU ROMÂNII CU RATE LA BĂNCI! SE APLICĂ ÎN TOATĂ ȚARA
Pedepse cu închisoarea de la 1 la 5 ani, dar și amenzi se aplică pentru cei care folosea animale sălbatice aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare.
Excepție de la regulă o fac situațiile în care rănirea sau uciderea unui animal vine în urma unui atac al acestuia. Sterilizarea animalelor nu constituie o infracțiune.