S-a dat drumul la robinetul cu bani pentru români. Este anunțul zilei de 13 august
Românii au parte de o nouă veste favorabilă, astăzi, 13 august 2023. S-a dat drumul la robinetul cu bani și pot fi accesate fonduri nerambursabile de până la 1.5 milioane de euro. Fondurile europene se adresează fermierilor, iar anunțul a fost făcut de AFIR – Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Iată detalile mai jos, în articol.
Recent, AFIR a fost publicat în dezbatere un ghid consultativ pentru persoanele care doresc să acceseze fonduri europene, iar anunțul vine chiar azi, 13 august 2023. Potrivit informațiilor, linia de finanțare DR-15 este dedicată fermierilor care doresc să facă investiții în exploatații pomicole. Pot fi accesate fonduri europene nerambursabile de până la 1.5 milioane de euro. Potrivit datelor ce pot fi vizualizate pe portalul AFIR, de această finanțare pot beneficia următoarele categorii:
„- fermieri, cu excepția persoanelor fizice;
– cooperative agricole și societățile cooperative care deservesc interesele membrilor fermieri;
– grupuri și organizații de producători constituite în baza legislației naționale în vigoare şi recunoscute de MADR, care deservesc interesele membrilor”.
Anunțul a venit azi, 13 august: fonduri nerambursabile de până la 1.5 milioane de euro
De altfel, există și o listă a speciilor eligibile pentru acest sprijin prin linia de finanțare DR-15. Căpșunul, dudul, pomi și arbuști fructiferi. De altfel, pe portalul AFIR se arată că sprijinul financiar este nerambursabil: „Prin intervenție DR 15 se acordă fonduri nerambursabile în proporție de maximum 65% din costurile eligibile, fără a depăși 1.500.000 de euro / proiect, cu excepția proiectelor care propun achiziția de utilaje și echipamente agricole a căror valoare este de maximum 300.000 de euro”.
De asemenea, sunt publice și obiectivele acestei linii de finanțare DR-15. Acestea sunt:
„- Consolidarea orientării către piață și sporirea competitivității fermelor agricole, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, inclusiv creșterea concentrării pe cercetare, tehnologie și digitalizare;
– Contribuirea la atenuarea schimbărilor climatice și la adaptarea la acestea, inclusiv prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și prin îmbunătățirea sechestrării carbonului, precum și prin promovarea energiei sustenabile;
– Obiectiv transversal al modernizării sectorului prin stimularea și împărtășirea cunoștințelor, prin promovarea inovării și a digitalizării în agricultură și în zonele rurale și prin încurajarea adoptării acestor măsuri”.
Vezi și CE PENSIE PRIMEȘTI PENTRU UN SINGUR AN DE MUNCĂ! DETALII COMPLETE DESPRE PREȚUL VECHIMII ÎN ROMÂNIA
Sursă foto: Pixabay