S-a aflat de ce ursul a atacat-o pe Maria Diana, de fapt. Ce greșeală a comis tânăra + era sau nu animalul turbat?!

Publicat: 11/07/2024 | 14:52
Maria Diana (19 ani) a fost ucisă de urs, în Jepii Mici

Răsturnare de situație în cazul morții dramatice a Mariei Diana, tânăra de 19 care a fost atacată de urs pe traseul montan Jepii Mici! Medicii legiști au dezvăluit care este, de fapt, cauza morții fetei. Se pare că tânăra a comis o greșeală care i-a fost fatală. Iată ce zic oamenii legii!

Potrivit raportului medico-legal, Diana, tânăra atacată de urs în Munții Bucegi marți, a decedat din cauza rănilor suferite în urma căderii în râpă.

În urma analizelor efectuate asupra ursului împușcat, s-a constatat că animalul nu era turbat. Conform înregistrărilor apelurilor la 112 făcute de Diana și prietenul ei, ursul a atacat-o pe fată pentru că a luat-o la fugă, cuprinsă de panică în momentul în care l-a văzut.

Diana a căzut de la o înălțime de peste 100 de metri și a suferit leziuni grave. Decesul a survenit rapid din cauza hemoragiei interne. Potrivit raportului medico-legal, ea prezenta și mai multe fracturi. Medicii adaugă că pierderea semnificativă de sânge a fost cauzată și de mușcăturile suferite la picioare.

Mai mult, potrivit informațiilor obținute de stirileprotv.ro, serviciul de telecomunicații speciale a furnizat detalii despre apelurile la 112 efectuate de Diana și de băiatul care o însoțea. Diana, speriată de prezența ursului, a decis să fugă, gest care a avut consecințe tragice deoarece animalul a urmărit-o și a apucat-o de picior, trăgând-o într-o râpă.

Citește și: REZULTATELE AUTOPSIEI DIANEI MARIA! SE SCHIMBĂ TOT CE SE ŞTIA DESPRE MOARTEA EI: NU A UCIS-O URSUL

Autoritățile iau măsuri după tragedia de la Jepii Mici

În urma acestei tragedii, Ministrul Mediului a propus să crească cotele pentru intervenție și prevenție la urs de la 220 la aproximativ 500 de exemplare.

Voi propune ca orice urs care se apropie mai mult de un kilometru sau doi sau trei de o așezare umană să fie gestionat de îndată. Iar când spun gestionat, nu mă feresc să precizez că discutăm fie despre eutanasierea acelui exemplar fie despre împușcarea acestuia”, a declarat Ministrul Mediului.

În plus, premierul Ciolacu a convocat o sesiune parlamentară extraordinară pentru a discuta aceste propuneri.

Greșeala care atrage urșii

Cristian Papp, expert la World Wide Fund, consideră că soluția constă în gestionarea corectă a deșeurilor care atrag animalele.

„Atâta timp cât se îndepărtează urșii problemă, dar nu și atractantul, clar nu va rezolva situația la nivel de populație și problemele vor persista în continuare”, a declarat Cristian Papp, conform sursei citate.

În plus, cei care se avântă în munți trebuie să înțeleagă cum să reacționeze în întâlnirea cu animalele sălbatice. Iată ce spun turiști despre o posibilă întâlnire cu ursul pe traseele montane!

„Vedem noi ce-om face. Alergăm, nu ne prinde, suntem sportivi”, a spus un turist.

Total greșit. În cazul în care întâlniți un urs, prima regulă este să nu fugiți. Apoi, evitați să vă urcați în copaci, deoarece urșii sunt buni cățărători. Încercați să vă retrageți încet, fără să îi întoarceți spatele.

Citește și: PRIMA REACŢIE A TATĂLUI MARIEI DIANA, DUPĂ CE A AFLAT CĂ FIICA SA A FOST UCISĂ DE URS: „NE-A PĂRĂSIT ÎN CEL MAI TRAGIC MOD POSIBIL”