Micii de la Dedulești sunt renumiți în întreaga țară, iar pentru cei care își doresc să afle rețeta, un renumit grataragiu a dezvăluit care este, de fapt, secretul din spatele gustului inconfundabil al acestora.
Pe cât de multe gusturi sunt, pe atât de multe rețete de mici au fost inventate. Există însă, o serie de ingrediente și practici secrete care fac diferența, însă puțini sunt cei care știu secretul micilor de pe Dealu Negru.
Secretul și rețeta micilor de la Dedulești au fost dezvăluite de un fost grataragiu, pe un forum dedicat gurmanzilor și pasionaților de gastronomie. Iată rețeta pas cu pas al celor mai renumiți mici din România.
Modul de preparare: carnea și seul de oaie se dau de două ori prin mașina de tocat, după care se adaugă usturoiul pisat, zeama de carne, bicarbonatul, usturoiul pisat și mirodeniile. Toată compoziția se frământă cu mâna timp de aproximativ 15 minute. În tot acest timp se adaugă treptat două linguri de apă, până ce se va obține consistența unei paste. Ultimul și, poate, cel mai important pas, carnea se lasă la ”odihnit” timp de 5-6 ore la frigider.
Un al loc ajuns ”vedetă” este terasa de la Obor unde, după spusele gurmanzilor, se vând cei mai buni mici din București. Rețeta micilor nu este un secret, patronul localului chiar a expus ingredientele pe geamul tarabei, în văzul tuturor.
”E o rețetă de-a mea, făcută cu un tip care are o fabrică «euro» de procesare a cărnii. Nu, dom’le (n.r. rețeta nu e secretă), e pe geamul tarabei. Legea mă obligă. Io-s liniștit, am acte de proveniență. De aia îmi permit să fac spectacol aici, la Obor.
Înaintea mea au fost și alții. A fost unul, celebrul Petria, care s-a retras, că-i în vârstă. Io sunt doar continuatorul. Io pun vită cu porc, că doar 15% din mușterii mănâncă oaie. E o rețetă de-a mea, făcută cu un tip care are o fabrică «euro» de procesare a cărnii” declara în urmă cu ceva timp, Adrian Rebenciuc, zis Hepaticus, patronul terasei cu mici de la Obor.