Deși mulți ar crede că paladiul este cel mai prețios metal din lume, noile verificări au contestat acest lucru. Din ce în ce mai multe persoane ajung să cunoască adevărata valoare a acestuia, devenind interesați de investițiile pe care ar putea să le facă pentru a obține un profit colosal.
Metalele prețioase au atras atenția oamenilor în ultimii ani, mai ales dacă ne gândim la investitori. Aceștia sunt pregătiți să obțină cele mai frumoase venituri, motiv pentru care sunt în căutare de noi investiții. De la începutul anului, unul dintre metalele prețioase din lume a câștigat teren în fața paladiului, acesta fiind deja dat uitării.
VEZI ȘI: CELE MAI SCUMPE METALE DIN LUME. CEL MAI RAR COSTĂ 30 DE MILIOANE DE DOLARI GRAMUL
Dacă vă întrebați în ce ar trebui să investiți în această perioadă, ei bine rodiul este răspunsul. Acesta a devenit în ultimele luni cel mai prețios metal din întreaga lume. Valoarea sa a crescut cu peste 31% de la începutul anului, având un preț de cinci ori mai mare decât aurul. Creșterea a fost datorată industriei auto în plină ascensiune, acest metal fiind folosit cel mai des în autocatalizatori.
Tensiunile din Orientul Mijlociu le-au forțat pe multe dintre companiile de autoturisme să se reorienteze și să achiziționeze cantități din ce în ce mai mari de rodiu. Cei care au investit în acest metal, au ajuns să câștige sume astronomice într-un timp relativ scurt.
„Principalul motor la începutul lunii ianuarie a fost cererea din Asia. Care ar putea fi legată de autovehicule. Cumpărarea a declanșat mai multe achiziții în lanț și pe o piață nereglementată efectul a fost masiv. O mișcare a prețului care se observă poate la fiecare 10 ani”, a declarat Andreas Daniel, comerciant la rafinatorul Heraeus Holding GmbH.
CITEȘTE ȘI: AURUL, DIN CE ÎN CE MAI CĂUTAT. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PREȚUL METALULUI PREȚIOS
Rodiul este un metal prețios extras ca produs secundar al platinei și al nichelului. Acesta se înrudește cu paladiul, ambele fiind destul de greu de obținut. Are o culoare alb-argintie și o duritate ridicată. El se găsește în minereurile de platină.