S-a aflat abia cum! De ce a ratat Cristian Șofron rolul lui “Pistruiatul”. “Începusem deja filmările, dar…” + “A fost imposibil”

Publicat: 21/05/2024 | 18:00

Ultima ediție a podcast-ului „ALTCEVA cu Adrian Artene” a fost una specială, ce l-a avut ca invitat pe Cristian Șofron, unul dintre copiii-fenomen ai cinematografiei din România. Într-o discuție de excepție cu Adrian Artene, acesta a făcut mai multe dezvăluiri surprinzătoare din viața sa personală, însă nu au lipsit nici poveștile fascinante din viața profesională. Printre altele, actorul a povestit despre cum a „ratat la mustață” rolul lui „Pistruiatul”.

Sâmbătă, 18 mai, la ora 19:00, pe canalul de Youtube „ALTCEVA cu Adrian Artene”, a avut premiera o nouă ediție a podcast-ului, în care invitat a fost Cristian Șofron. Ediția a fost una captivantă, în care actorul nu s-a sfiit să facă numeroase dezvăluiri despre viața și cariera sa. Cel care i-a „furat” rolul lui Horațiu Mălăele din „Toate pânzele sus” a vorbit deschis despre industria cinematografiei din România.

(CITEȘTE ȘI: CEL MAI MARE REGRET AL LUI CRISTIAN ȘOFRON. A FĂCUT DEZVĂLUIREA ÎN PODCASTUL ”ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE”)

Cristian Șofron a „ratat la mustață” rolul lui „Pistruiatul”

Cristian Șofron, invitatul din ultima ediție a podcast-ului „ALTCEVA cu Adrian Artene”, a fost unul dintre copiii-fenomen ai cinematografiei din România. Actor de teatru, televiziune și film, acesta a devenit cunoscut publicului larg datorită rolului marinarului Mihu din filmul serial „Toate pânzele sus”. Însă, cariera și-a început-o la o vârstă fragedă, făcând furori pe platourile de filmare.

Cristian Șofron a debutat în lumea cinematografiei la vârsta de doar 13 ani, atunci când a jucat în filmul „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte” (1972), regizat de Sergiu Nicolaescu și bazat pe nuvela „Moartea lui Ipu” de Titus Popovici. Însă, nu mulți sunt cei care știu că tot Cristian Șofron trebuia să dea naștere și personajului „Pistruiatul”, din celebrul film cu același nume, lansat în anul 1973.

În cadrul podcast-ului „ALTCEVA cu Adrian Artene”, actorul a dezvăluit că se afla „pe lista scurtă” și era ca și distribuit. Însă, în același timp, Cristian Șofron fusese distribuit și în cadrul unei producții româno-germano-franceză. Astfel, nu ar fi avut cum să ducă la bun sfârșit cele două roluri, așa că personajul „Pistruiatul” a ajuns să fie interpretat de Costel Băloiu.

„Am rămas într-o relație amicală cu Costel, deci putem povesti lucrurile astea. Eram aproape distribuit, numai că pe vremea aia făceam cam două-trei-patru filme pe an și eram deja distribuit într-o coproducție româno-germano-franceză.

Începusem deja filmările, domnul Nicolaescu era și el regizor din partea română și juca și în Pistruiatul și la un moment dat mi-a zis că este imposibil să facă și să se împartă și el ca actor și ca regizor și să mă împart și eu în două roluri. Acolo era o producție mare și a fost imposibil.

Sigur că atunci poate n-am realizat foarte acută pierderea asta. Succesul filmului m-a făcut după aia să mă gândesc că era frumos și bine să-l fac, dar Costel l-a făcut foarte bine și a nimerit foarte bine rolul”, a povestit Cristian Șofron, în cadrul pocast-ului.

Cristian Șofron, invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului „Altceva”

Cristian Șofron, un Shirley Temple al României

Cristian Șofron, unul dintre copiii-fenomen al cinematografiei din România, a fost invitatul lui Adrian Artene, în cadrul celei mai noi ediții a podcastului „Altceva cu Adrian Artene”. Actorul a fost distribuit în aproape 40 de filme, a lucrat cu monștri sacri ai teatrului și filmului românesc, dar a fost și director la Teatrul Odeon. Astăzi, Cristian Șofron este directorul Teatrului Stela Popescu.

„România a avut cel puțin doi copii fenomen. Cu unul dintre ei, domnul Costel Băloiu, am vorbit la această masă, la Altceva. Cu al doilea ne întâlnim azi. Este un actor faimos, distribuit alături de figurile legendare ale teatrului și filmului. Este un Shirley Temple al României. A fost unul dintre cei mai populari adolescenți în perioada de glorie a cinematografiei noastre. Cristian Șofron”, spune Adrian Artene.

Podcastul integral poate fi vizionat aici:

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene” acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

(VEZI ȘI: CRISTIAN ȘOFRON, UNUL DINTRE COPIII-FENOMEN AI CINEMATOGRAFIEI DIN ROMÂNIA, INVITAT LA ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE)

This browser does not support the video element.