Andreea Marin este ambasador UNICEF pentru România, iar acum 13 ani fosta prezentatoare TV a adoptat doi copii la distanță. Este vorba despre o fetiță din Kenya și despre un băiețel din China, pe care l-a și cunoscut. Timpul a trecut, iar legătura s-a întrerupt. Motivul pentru care fosta soție a lui Ștefan Bănică nu mai vorbește cu copiii adoptați.
Este cunoscut deja faptul că Andreea Marin este o persoană iubitoare și grijulie atunci când vine vorba despre cei din jurul ei. Fosta prezentatoare TV s-a implicat, de-a lungul timpului, în multe activități caritabile, mai ales în cele legate de copii. Vedeta chiar a adoptat de la distanță doi copii, o fetiță din Kenya și un băiețel din China. Aceasta a donat constant bani pentru educația lor și s-a implicat cât de mult a putut în viața lor, chiar dacă nu le-a fost aproape fizic. Ei bine, timpul a trecut, iar legătura cu ei s-a întrerupt. Cei doi copii au ajuns la maturitate și nu au mai ținut legătura cu Andreea Marin.
Andreea Marin a fost în Kenya, acum mulți ani, unde a cunoscut o fetiță, pe care a îndrăgit-o enorm și pe care a dorit să o finanțeze. Nu a fost singura faptă bună pe care vedeta a făcut-o. Fosta prezentatoare TV a cunoscut și un băiat din China și s-a implicat în educația lui de-a lungul timpului. Fosta soție a lui Ștefan Bănică a povestit abia acum de ce nu mai ține legătura cu cei doi copii, pe care i-a adoptat la distanță.
„Acum îți dai seama că sunt oameni mari, era cu mult timp în urmă. Acum nu mai păstrăm legătura, sunt niște reguli ale adopției la distanță și întotdeauna puteai să ții legătura – în China am și fost, l-am și întâlnit pe băiețel – numai prin intermediul forului, fundației în cazul acesta, care îți facilita acest lucru. Te lăsa să îți ajuți, dar nu să – și e bine că se întâmplă așa – profiți deja de legătura cu acest copil.”, a mărturisit Andreea Marin, pentru unica.
„Zâna Surprizelor” a donat bani pentru cei doi copii și astfel, îi ajuta să trăiască alături de comunitatea lor. „De fapt, tu ajutai prin donațiile tale să construiești o comunitate. Nu ajutai doar copilul în cauză, pentru că fondurile pe care noi le trimiteam, atâția părinți adoptivi, între ghilimele, din lumea largă, se adunau într-o pușculiță mare, și ei construiau întreaga comunitate. Adică, le făceau toalete, latrine odinioară, le reconstruiau sau construiau școala, ajutau întreaga comunitate să crească. Practic, dacă toată comunitatea crește, nu sunt inegalități mari între ei și au șanse să se dezvolte împreună și, mai ales, șansa la educație, care înseamnă clar deschidere către lumea largă”, a continuat Andreea Marin.