Se crede că cei care rostesc această rugăciune în timpul postului vor experimenta minuni în viața lor și rugăciunile lor vor fi ascultate. Descoperă mai jos care este rugăciunea ce trebuie spusă.
Citește și: Postul Adormirii Maicii Domnului 2024. Când începe și ce îți este interzis să faci
Ce rugăciune trebuie să rostească credincioșii în postul Adormirii Maicii Domnului 2024. Este cea mai puternică și face minuni
Pe 15 august este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului, o perioadă în care se spune că fiecare rugăciune este ascultată și dorințele se îndeplinesc mai ușor.
O altă sărbătoare din perioada postului este pe 6 august, când se celebrează Schimbarea la Față, zi în care este dezlegare la untdelemn, vin și pește, indiferent de ziua săptămânii. Iată ce rugăciune trebuie să rostească toți credincioșii în această perioadă a anului!
„Astăzi, ne stă înainte nevoinţă duhovnicească de taină spre câştigarea iertării greşelilor noastre şi spre împăcare cu Dumnezeu. Astăzi, să lepădăm vălul răutăţii şi să secăm izvoarele gândurilor celor rele, apropiindu-ne cu dragoste şi de cei ce ne urăsc pe noi.
Astăzi, să curăţim haina cea murdară de păcate a sufletelor noastre şi să încetăm a mai judeca şi osândi pe aproapele nostru, ca să nu fim noi osândiţi în focul cel veşnic. Astăzi, să privim cu milă spre cei săraci şi să ne ostenim, după putere, spre lucrarea faptelor celor bune ale milosteniei sufleteşti şi trupeşti.
Astăzi, să ne spălăm în baia gândurilor de umilinţă veşmântul sufletului şi să plângem pentru căderea noastră şi pentru alunecarea de pe calea mântuirii. Astăzi, să acoperim mulţimea păcatelor noastre cu rugăciunea cea fierbinte către Hristos, ca să treacă cu vederea anii pribegiei noastre departe de drumul ascultării. Amin!”.
Ce semnificație are postul Adormirii Maicii Domnului
Originea acestui post datează din secolul al V-lea, odată cu dezvoltarea cultului Maicii Domnului. La acea vreme, durata postului varia: în Antiohia se postea o singură zi, iar la Ierusalim postul dura opt zile, conform unei surse.
Abia în secolul al XIII-lea, la sinodul local din Constantinopol, s-a stabilit ca postul Sfintei Marii să înceapă pe 1 august și să se termine pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului.
Această perioadă de purificare a trupului și sufletului este însoțită de numeroase tradiții și practici. Astfel, credincioșii se apropie de Dumnezeu și duc o viață conform valorilor creștine.
Pe durata postului, credincioșii nu consumă carne, ouă, pește și produse lactate. Conform calendarului creștin-ortodox, pește se poate consuma doar în ziua Schimbării la Față a Domnului, pe 6 august. În plus, se evită consumul de ulei sau vin, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică și a zilei Schimbării la Față.
Citește și: Minivacanță de 4 zile în august pentru angajații din România. Cine beneficiază de cele 4 zile libere în august 2024