Românul e inventiv și descurcăreț! Ireal ce au putut să facă mai mulți localnici din Satu Mare cu indicatoarele rutiere furate de pe străzi

Publicat: 27/06/2023 | 13:22
Pentru ce au utilizat câțiva localnici indicatoarele rutiere furate / sursă foto: colaj Pixabay

Cine a spus că românul nu e inventiv? Mai mulți localnici ai județului Satu Mare au intrat în vizorul autorităților, după ce au fost acuzați că au furat indicatoarele rutiere de pe străzi, cu tot cu țevi. De altfel, nu doar că și le-au însușit pur și simplu, ci le-au găsit și o întrebuințare. Le-au utilizat ca să își fixeze vița de vie! Iată detaliile mai jos, în articol.

Să vezi și să nu crezi! O situație mai puțin obișnuită a avut loc la Satu Mare, recent. Mai cu seamă, potrivit informațiilor, mai mulți localnici au fost acuzați că și-au însușit mai multe indicatoare rutiere, cu tot cu țevile lor. Au găsit și o utilizare directă: le-au folosit pe post de țăruși, în grădină, la vița de vie.

Despre această speță a vorbit Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, în cadrul unei ședințe. De altfel, Consilierul de la județ a susținut că unii dintre oameni sunt „inconștienți” și a făcut referire la accidentele care au distrus câteva dintre parapete.

„La intrare în Turţ, deja a trecut un an jumătate de când s-a întâmplat un eveniment nedorit. Bine că n-au dus încă la fier vechi cei care umblă şi colectează, că ne-au furat, când am fost eu primar, inclusiv indicatoarele… E o bară în şanţ de atâta vreme”, a declarat consilierul.

Vezi și AI VĂZUT ȘI TU ACEST SEMN PE ANUMITE CLĂDIRI DIN ROMÂNIA? CE ÎNSEAMNĂ TRIUNGHIUL ALBASTRU ÎNTR-UN PĂTRAT PORTOCALIU, DE FAPT

Unii dintre șoferi au deschis procese

În continuare, Președintele CJ susține că ar exista o serie de probleme privitoare la fondurile disponibile, fiind vorba și despre procesele deschise de conducătorii auto în privința indicatoarelor rutiere care au fost furate.

„Problema e un pic alta, în condiţiile în care am primit 15 milioane de lei pentru tot ce ţine de drumuri. Suntem în iunie, şi mai avem cam 1,5 milioane neangajate până la sfârşitul anului. Dacă faceţi un calcul, împărţiţi la 800 de kilometri, o să vedeţi că mai avem undeva la 1.000 de lei pe kilometru, în condiţiile în care un rând de cosiri de acostament ne costă 7-800.000 de lei”, a transmis oficialul, potrivit Agerpres.

Indicatoare rutiere din Satu Mare, transformate în țăruși pentru vița de vie

Președintele Consiliului Județean a mai susținut faptul că există, în continuare, o problemă, atunci când vine vorba despre indicatoarele rutiere.

„Pe partea de parapete, într-o ţară normală ar trebui ca cel care a cauzat accidentul, deci cine-i de vină… Problema e că de multe ori şoferii, asiguratorii care reprezintă şoferul care a făcut accidentul, ne dau pe noi în judecată. Pentru că încearcă să recupereze paguba plătită clientului şi până ce nu se termină procesul, de multe ori nu putem să reparăm. Deci dacă e o stricăciune şi în infrastructura noastră, până ce nu pierde asiguratorul, nu putem reface.

Cel mai elocvent exemplu era sensul giratoriu de la drumul către Terebeşti, unde de abia reparam şi se strica. Pe urmă am refăcut toată arhitectura intersecţiei. Din păcate, indicatoarele se fură şi acum, nu numai când aţi fost dumneavoastră primar. Și ne costă o grămadă de bani să le înlocuim. Dacă, Doamne fereşte, dintr-o intersecţie dispare un STOP sau un semn de Cedează, noi primim sesizări penale, iar sunt unii care sunt inconştienţi, îi iau şi îi transformă în ţăruşi pentru vie”, a spus Președintele CJ.

Citește și SEMNUL DE CIRCULAȚIE CARE VA INVADA STRĂZILE! MII DE ȘOFERI ROMÂNI ÎL VOR VEDEA PE ȘOSELELE DIN SPANIA DUPĂ ULTIMA DECIZIE A AUTORITĂȚILOR

Sursă foto: colaj Pixabay