Romanii se intorc in Occident cu tuica si carnati
Carnatii, sunca si slanina afumata, borcanele de muraturi, dar si prajiturile de casa vor ajunge in Italia, Spania, Germania si Franta, unde romanii le vor consuma alaturi de prietenii lor. „Am luat zacusca, taitei de casa dar si cativa cozonaci facuti de bunica. Sunt foarte bune, naturale si nu se compara cu niciun produs fabricat in strainatate”, a declarat Marinela Murgu, o aradeanca stabilita in Nurnberg. O tanara din Galati a marturisit ca are in bagaje si doua cutii cu rahat romanesc care este incomparabil mai bun decat cel care se vinde in Italia. „In magazinele din Milano nu am gasit decat rahat turcesc, care este gumat si se intinde. Cand imi e pofta de cozonac pot sa imi fac, pentru ca acum am rahat”, a spus Maria Aiordachioaie.
Cei care nu au putut sa vina acasa le-au comandat rudelor sarmale, sunca, dulceata, dar si prajituri de casa. Autoritatile de frontiera se asteapta la aglomerarea traficului prin punctele de trecere a frontierei aradene in noaptea de duminica spre luni, dar si in ziua de luni.