Românii s-au trezit cu datorii uriașe la o firmă de creditare. Sunt peste 100 de persoane care nici nu știau de împrumuturi
Mai mulți români au avut parte de o surpriză neplăcută, din punct de vedere financiar. Peste 100 de persoane s-au trezit datoare la o firmă de creditare. Mai grav este, însă, că nici măcar nu știau de împrumuturi. Practic, le-au fost utilizate datele de identitate de către o angajată a unei instituții IFN, iar banii au fost utilizați în scop personal. Iată detaliile mai jos, în articol.
Peste o sută de români s-au trezit și cu datele personale utilizate fără drept, și cu datorii uriașe! Pe numele lor au fost efectuate mai multe credite de consum de către o angajată a unei instituții financiar-nebancară (IFN). Mai cu seamă, angajata a reușit doar „cu buletinul” să intre în posesia unei sume uriașe: 1.198.566,57 de lei. Mai mult decât atât, escrocheria a durat timp de patru ani.
Vezi și ROMÂNII CU CREDITE AU PARTE DE O NOUĂ LOVITURĂ! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU RATELE ÎN FUNCȚIE DE IRCC
Un „modus operandi” de la A la Z – cum au rămas românii cu datorii mari la o firmă de creditare
Angajata din Bicaz care întocmea actele pentru împrumuturile nebancare avea un mod de operare simplu. Practic, femeia a reușit să facă împrumuturi pe bandă rulantă folosindu-se de datele personale din buletinele românilor. Peste o sută de români s-au trezit, apoi, cu datorii mari și, evident, cu împrumuturi despre care nici măcar nu știau că au fost făcute pe numele lor. Iar escrocheria a fost depistată abia după câțiva ani.
Banii luați de angajata IFN-ului au fost folosiți în scop propriu. Abia în luna august a anului 2019, oamenii legii s-au sesizat și, atunci, a pornit o anchetă. La momentul respectiv, organele legale au descoperit că angajata IFN-ului își însușea bani încă din luna octombrie a anului 2016. Totuși, escrocheria a fost depistată târziu. Fiind angajată la instituția respectivă, avea atribuții de creditare, gestionare și colectarea ratelor aferente creditelor solicitate de clienți.
În acest mod, angajata IFN-ului a reușit să pună în dificultate nu mai puțin de 115 români. În 2019 a fost înregistrată prima plângere. A încheiat contracte de împrumut fără acordul persoanelor în cauză, și-a însușit o sumă colosală, iar contractele au fost întocmite fictiv și fraudulos. Prejudiciul total a ajuns la 1.432.735,51 de lei. Din banii respectivi, s-au recuperat 234.168,94 de lei. Angajata din Bicaz este acuzată nu doar de fals și uz de fals, ci și de înșelăciune și delapidare.
Angajata nu s-a prezentat, până acum, la audieri, deși a fost citată de mai multe ori. Dosarul se află la Judecătoria Bicaz, arată ziare.com.
Sursă foto: colaj Pixabay