Românii pot primi 10.000 de lei de la stat pentru a-și face îmbunătățiri la casă. Iată tot ce trebuie să știi
Statul român oferă sprijin celor care au venituri mici și care nu au condiții de bază în locuință. Iată ce trebuie să faci pentru a te conecta pe gratis la apă și canalizare. Este foarte simplu!
Din păcate, în România, în secolul 21 încă există persoane care au WC în fundul curții și se spală la lighean. Pentru aceștia, statul român a decis să ofere suma de 1.900 de lei. Cu ajutorul acestor bani, cei care nu au condiții acasă se pot conecta la apă și la canalizare.
Cum poți primi 1.900 de lei din partea statului
Cei care sunt interesați sau cei care cunosc persoane fără posibilități financiare, trebuie să știe că primul pas pentru a face rost de bani este să se adreseze operatorilor de apă și canalizare.
De reținut! Cei 1.900 de lei sunt nerambursabili și, deci, nu vei fi nevoit să-i returnezi niciodată. Doar te folosești de ei pentru a-ți face acele lucrări, după care poți dormi liniștit.
”Familiile sau persoanele cu venituri lunare nete mai mici decât salariul minim brut pe țară vor putea beneficia, indirect, de o finanțare nerambursabilă de la stat, în valoare maximă de 1.900 euro, pentru branșarea sau racordarea la rețelele publice, locale sau regionale, de apă și canalizare. Ghidul pentru măsura de sprijin a apărut la jumătatea lunii octombrie, fiind stabilite atunci condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei interesați.
Pentru a putea beneficia de măsura de sprijin, persoanele fizice vor trebui să se adreseze operatorilor de apă și canalizare, care, începând cu 1 noiembrie, pot depune cereri de finanțare, urmând ca apoi, cu banii primiți în cadrul programului Prima Conectare, să facă branșarea solicitanților la rețelele de apă și canalizare”, scrie pe Avocatnet.ro.
Care sunt, de fapt, beneficiarii sumei de 1.900 de lei
Nu orice persoană poate primi această sumă de bani. Există o serie de condiții ce trebuie îndeplinite, pentru a putea să primești acest ajutor. Una dintre ele ar fi că beneficiarul trebuie să fie o persoană singură cu venituri reduse sau să facă parte dintr-o familie cu venituri reduse (media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie).
VEZI ȘI: SE DAU BANI DE LA STAT PENTRU TICHETELE SOCIALE. CINE SUNT PERSOANELE VIZATE