Românii nu se înghesuie să primească 3000 de lei. Programul „voucher pentru depresie”, un eșec total
Statul oferă românilor vouchere în valoare de 3000 de lei, pentru a lua parte la ședințe în cabinetul specialistului, pentru tratarea depresiei. Banii respectivi ar urma să ajungă pentru 10-15 ședințe. Până acum, însă, nicio persoană nu a depus dosarul pentru a beneficia de acești bani care se oferă prin proiectul aprobat de stat. Iată detaliile mai jos, în articol.
Specialiștii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății susțin că depresia, denumită și „boala secolului”, este una dintre cele mai grave boli din prezent. La nivelul Europei, potrivit unor statistici, peste 40 de milioane de cetățeni se luptă cu această boală care, de multe ori, poate fi „tăcută”. La acest capitol, nici românii nu stau bine, pentru că, potrivit datelor Casei Județene de Asigurări de Sănătate, numărul persoanelor înregistrate în baza de date, care suferă de depresie, a crescut cu 14%, în perioada 2014-2020.
Programul „voucher pentru depresie” – se oferă 3000 de lei
În România, proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Constanța din luna ianuarie 2023. Până în acest moment, însă, nicio persoană nu și-a depus dosarul pentru a beneficia de voucherul în valoare de 3000 de lei. Potrivit unor statistici, la nivelul județului Constanța există 30.000 de persoane care suferă de depresie (înregistrate în baza de date medicale). Pentru că există un număr crescut de persoane care suferă de „boala secolului”, administrația locală a demarat procedurile pentru ca persoanele care suferă de depresie să beneficieze de banii respectivi. Cu ajutorul acestor vouchere, românii pot plăti ședințele la cabinetul specialistului (între 10 și 15 ședinte).
Ce criterii trebuie să îndeplinească persoana care vrea să intre în posesia unui voucher de 3000 de lei
Există câteva criterii ce trebuie să fie îndeplinite, în condițiile în care o persoană dorește să beneficieze de acești bani. De asemenea, trebuie să știe și care sunt pașii pe care să îi urmeze, pentru a intra în posesia lor, arată antena3.ro.
- Persoana în cauză trebuie să aibă domiciliul în Constanța;
- Diagnosticul trebuie să fie însemnat de către un specialist;
- Veniturile pe fiecare membru al familiei să fie sub suma de 5000 de lei;
- Actele trebuie să fie depuse la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța;
- În cele din urmă, banii vor fi virați către cabinetul psihologic unde este tratat pacientul.
Sursă foto: colaj Pixabay