Mimi Brănescu, creatorul „Las Fierbinți”, interviu de senzație
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Sport » România încearcă să recupereze medalia pierdută de Sabrina Voinea la Jocurile Olimpice de la Paris. Mama gimnastei, dezvăluiri de ultimă oră: ”Au încercat să ne păcălească”

România încearcă să recupereze medalia pierdută de Sabrina Voinea la Jocurile Olimpice de la Paris. Mama gimnastei, dezvăluiri de ultimă oră: ”Au încercat să ne păcălească”

De: Irina Rasoveanu 07/08/2024 | 20:34

Miercuri, 7 august, Sabrina Voinea a revenit în țară de la Jocurile Olimpice de la Paris și a oferit declarații despre situația controversată care ține primele pagini ale ziarelor din întreaga lume. Gimnasta a mărturisit că își dorește să i se facă dreptate și așteaptă răspunsul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). Totodată, sportiva a dezvăluit ce decizie a luat după tot ce s-a întâmplat în Franța.

Luni, 5 august, România a încheiat participarea în competițiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. Situația a fost una controversată și le-a adus multă dezamăgire celor două gimnaste – Sabrina Maneca Voinea care s-a clasat pe locul 5 și Ana Maria Bărbosu care a ocupat poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă, 13.700.

Citește și: Ele sunt arbitrele care au distrus-o pe Ana Bărbosu! Au folosit o poză veche, ca să-i ia medalia Sabrinei Voinea la Jocurile Olimpice

Sabrina Voinea: „Chiar îmi doresc această medalie”

Inițial, pe locul al 3-lea s-a clasat Ana Maria Bărbosu, însă după un minut, a aflat că medalia de bronz merge la sportiva din SUA – Jordan Chiles pentru că a depus contestație și a primit o zecime. Totodată, Sabrina Voinea a contestat și ea nota, însă nu a fost modificată.

Gimnasta a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi ieșit cu călcâiul din covor, într-o linie acrobatică. Totuși, imaginile video și foto infirmă această teorie, conform COSR. Astfel, Sabrina Voinea a depus plângere la TAS și așteaptă răspunsul. Sportiva își dorește dreptate, iar o zecime în plus i-ar putea aduce medalia de bronz.

„Îmi doresc foarte mult să mi se dea dreptate și să fie un rezultat, la final, foarte bun. Eu îmi doresc foarte mult să se rezolve această problemă, știu că nu am ieșit din covor. M-am simțit destul de rău, dar acum sunt mai ok, să zicem. Aștept cu nerăbdare să se rezolve acest subiect, vreau să fiu fericită la final.

Eu îi mulțumesc Nadiei pentru absolut tot. Totul depinde de ei acum, eu nu mai am ce să fac. Mi-am făcut exercițiul, nu am ieșit din covor. Chiar îmi doresc această medalie, am muncit mult”, a declarat Sabrina Voinea, la revenirea în România.

Camelia Voinea, mama și antrenarea Sabrinei, a mărturisit că situația creată la JO 2024 de la Paris le-a produs un adevărat șoc atât ei, cât și fiicei sale. De asemenea, fosta gimnastă este dispusă să meargă până în pânzele albe pentru a-și cere dreptatea.

„Acum suntem puţin mai bine, şocate am fost alaltăieri. Sper finalul să fie măcar fericit, pentru că nu ne vom lăsa. Eu una personal nu mă las. Ştiu ce dificultate a avut Sabrina la sol, cât de corect a executat şi partea artistică şi partea acrobatică. Faptul că au încercat să ne păcălească cu acea zecime… Merg până în pânzele albe, până se va face dreptate. Eu nu cer medalia nimănui. Pot fi la egalitate, dar Sabrina este clar că are bronzul urcând cu această zecime.”, a declarat Camelia Voinea.

Mama Sabrinei Voinea a dezvăluit că speră să afle rezultatul joi, în data de 8 august, însă va aștepta răspunsul până la finalizarea Jocurilor Olimpice. Chiar la sosirea în România a primit un mail de la TAS în care i s-a cerut să completeze anumite documente.

„Sper să dea rezultatul mâine. Acum, când coboram scările avionului a venit un mail că ar mai trebui completat ceva. Oricum, până la finalizarea Jocurilor Olimpice va trebui să avem un rezultat final. Au mai cerut ceva, dar nu am apucat să citesc mailul. Mulţumesc din suflet că aţi fost lângă noi. Au vrut să credem că România este mică. Dar noi suntem puternici. Nu ne vom lăsa.”, a mai spus mama gimnastei.

Sabrina Voinea, alături de mama sa, după exercițiul de la sol

Ce decizie a luat Sabrina Voinea după JO 2024 de la Paris

Deși mama ei a declarat că Sabrina își va încheia activitatea, tânăra a mărturisit că vrea să își continue cariera în gimnastică pentru că a muncit foarte mult. Însă, momentan are nevoie de o pauză. Gimnasta va pleca într-o vacanță pentru a se relaxa după JO 2024 de la Paris.

„Eu o să iau o pauză, o să merg în vacanță, sper să îmi revin. O să discut și cu mama și o să văd ce se poate rezolva. Eu nu vreau să mă las de gimnastică. Vreau să arăt că sunt din ce în ce mai bună. Asta vreau să îi explic și mamei și să continuăm munca. Tot supărate suntem, dar încercăm să facem tot ce putem și să rezolvăm cât mai repede și mai bine.”, a explicat Sabrina Voinea.

Citește și: Nadia Comăneci intervine în scandalul medaliei de bronz furată de la Sabrina Voinea. Ce a făcut românca deja pentru gimnasta noastră

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Irina Rasoveanu a terminat studiile Facultății de Jurnalism și Științele Cmunicării, în cadrul Univeristății din București. A făcut primii pași în domeniul jurnalistic încă din anul doi de facultate. A început prin stagii de practică, citeste mai mult
Parteneri
Vica Blochina, de nerecunoscut la 49 de ani. Fosta lui Pițurcă a apelat la diverse intervenții chirurgicale pentru a arăta mai tânără
Vica Blochina, de nerecunoscut la 49 de ani. Fosta lui Pițurcă a apelat la diverse...
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
Adela Popescu trece printr-o criză de nervi și îl bate pe Radu Vâlcan, în fata întregii echipe. Imaginile momentului
Adela Popescu trece printr-o criză de nervi și îl bate pe Radu Vâlcan, în fata...
Mihai și Iulia Albu au făcut pace în prima zi de liceu a fiicei lor: „Am participat împreună, a fost emoționant”. Mikaela are chip de fotomodel!
Mihai și Iulia Albu au făcut pace în prima zi de liceu a fiicei lor:...
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure...
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Ancheta în cazul dentistei ucise în Brăila se apropie de final. Suspectul este acuzat de încă o faptă. Motivul crimei
Ancheta în cazul dentistei ucise în Brăila se apropie de final. Suspectul este acuzat de...
Se interzice circulația mașinilor pe timpul nopții? Decizia va fi luată la nivelul UE
Se interzice circulația mașinilor pe timpul nopții? Decizia va fi luată la nivelul UE
Kate Middleton și-a terminat ședințele de chimioterapie. Care este starea de sănătate a Prințesei de Wales, la 9 luni de când s-a aflat că are cancer: "Viața se poate schimba într-o clipă."
Kate Middleton și-a terminat ședințele de chimioterapie. Care este starea de sănătate a Prințesei de...
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a...
VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”
VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este...
Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare
Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian!...
Tânărul care a venit îmbrăcat în
Tânărul care a venit îmbrăcat în "steagul" Americii în prima zi de şcoală explică gestul
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Descoperiți două Smart TV-uri sub 700 RON la Altex
Cea mai POPULARĂ metodă de slăbit crește RISCUL de CANCER
Cea mai POPULARĂ metodă de slăbit crește RISCUL de CANCER
Neașteptat cum au apărut Bianca Drăgușanu și Victor Slav împreună! Toți au rămas surprinși:
Neașteptat cum au apărut Bianca Drăgușanu și Victor Slav împreună! Toți au rămas surprinși: "Sunt...
Fabricile din România care produc pe bandă rulantă. Au făcut uitate importurile și angajează constant
Fabricile din România care produc pe bandă rulantă. Au făcut uitate importurile și angajează constant
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți...
Mașinile care nu vor mai putea fi înmatriculate. Măsura se aplică din 2035
Mașinile care nu vor mai putea fi înmatriculate. Măsura se aplică din 2035
Breaking News! Se întâmplă ACUM, este ştirea aşteptată de toată România
Breaking News! Se întâmplă ACUM, este ştirea aşteptată de toată România
EA a dezvăluit fotbaliștii ICONS pentru EA SPORTS FC 25
EA a dezvăluit fotbaliștii ICONS pentru EA SPORTS FC 25
Surse Reuters: Germania va impune controale temporare la toate frontierele terestre
Surse Reuters: Germania va impune controale temporare la toate frontierele terestre
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar pe trotuar
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar...
Anunț important pentru pensionari: Au 45 de zile la dispoziție
Anunț important pentru pensionari: Au 45 de zile la dispoziție
Cine este „ȘACALUL”, criminalul în serie din Constanța. A filmat drumul unde a aruncat trupul uneia dintre victime!
Cine este „ȘACALUL”, criminalul în serie din Constanța. A filmat drumul unde a aruncat trupul...
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul sponsorului COSR
David Popovici va primi o altă maşină cadou după medaliile olimpice de la Paris! Anunţul...
O mamă și-a pozat copiii în parc, dar când a privit mai atent s-a îngrozit. Ce detaliu apărea, de fapt, în spatele lor
O mamă și-a pozat copiii în parc, dar când a privit mai atent s-a îngrozit....
Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă:
Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a...
Locul de muncă din România plătit cu 8.000 de lei. Angajații beneficiază de 40 de zile de concediu pe an
Locul de muncă din România plătit cu 8.000 de lei. Angajații beneficiază de 40 de...
Leguma care conține o cantitate foarte mare de vitamina A și protejează vederea. Este delicioasă și are multe beneficii pentru sănătate
Leguma care conține o cantitate foarte mare de vitamina A și protejează vederea. Este delicioasă...
De ce nu își dorește Andreea Bălan „cu ardoare” să se recăsătorească. Ce planuri are cu Victor Cornea
De ce nu își dorește Andreea Bălan „cu ardoare” să se recăsătorească. Ce planuri are...
×