România, arenă pentru dezbaterile despre securitatea globală și regională!
România se transformă într-o arenă pentru dezbaterile despre securitatea globală și regională! Finalul lunii septembrie aduce la București una dintre cele mai mari conferințe despre securitatea globală și regională – „Bucharest Security Conference”. Reprezentanți marcanți ai NATO, ONU, mediului academic și politic internațional și național vor discuta despre marile provocări de securitate ale prezentului.
Evenimentul, aflat la cea de a treia ediție, este organizat de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale şi Cartierului General al NATO.
Bucharest Security Conference 2018 va evidenția rolul României în regiune ca factor de stabilitate. Scopul acestei conferințe este de a intensifica dialogul și de a promova o înțelegere și o viziune împărtășite între toți aliații, cu privire la riscurile și amenințările cu care ne confruntăm.
În arena pentru dezbateri despre securitatea globală și regională vor fi prezenți vorbitori celebri
Printre vorbitorii care au confirmat prezenţa se numără:
- Tacan ILDEM, Secretarul General Adjunct al NATO pentru diplomație publică.
- Ioan Mircea PAȘCU, vicepreşedinte al Parlamentului European.
- Simona MICULESCU, reprezentant al Secretarului General al ONU şi director al Biroului Organizaţiei Naţiunilor Unite de la Belgrad.
- Żurawski vel GRAJEWSKI, consilier al Ministrului de Externe din Polonia.
- E. S. Sorin DUCARU, fost Secretar General Adjunct al NATO pentru provocări emergente.
- Comandorul Juan OZORES MASSO, Deputy Commander, NATO Force Integration Unit Romania.
SNSPA este una dintre universitățile românești care se definește ca „școală de guvernare”, pregătind specialiști în gestionarea afacerilor publice locale, naționale și internaționale. Prin intermediul diverselor sale centre de cercetare, precum NATO Partnership Studies Center sau Centrul pentru promovarea Participării și Democrației (CPD), SNSPA realizează studii și organizează conferințe și dezbateri cu scopul de a obţine răspunsuri la probleme contemporane, atât la nivel național, cât și la nivel regional și global.